ÄÄNEKOSKEN TERVEYSKESKUKSEN KESÄINFO 2020


LÄÄKÄREIDEN, HOITAJIEN JA FYSIOTERAPEUTTIEN VASTAANOTOT

Ajanvarausvastaanotot ja päivystys on avoinna normaalisti, myös epidemiavastaanotto palvelee toistaiseksi. Reseptejä uusitaan ma-to klo 8 -15.30, pe 8-14 palvelupisteellä tai puh. 020 632 2821. Uusintapyynnön voit tehdä myös sähköisesti Omakanta-palvelussa http://www.kanta.fi/ tai Medinetin http://medinet.aanekoski.fi/ kautta. Äänekosken terveyskeskuksen älykuntosali on vapaavuorolaisten käytössä ma-pe klo 7 -8 ja 16-18 sekä viikonloppuisin klo 7-18.

LABORATORIO

Näytteenottopisteet ovat suljettuna Suolahden, Sumiaisten ja Konginkankaan terveysasemilla ajalla 29.6. -2.8.2020. Näytteenotto ajanvarauksella Äänekosken terveysasemalla arkisin klo 7.15 -13.00. Ajanvaraus: www.fimlab.fi/ajanvaraus --> Keski-Suomi tai soittamalla ajanvarauspuhelimeen arkisin klo 7-18, puh. 010 808 515.

MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEPALVELUT

Vastaanotot sekä mielenterveys ja päihdepäivystys ovat avoinna normaalisti koko kesän. Mikäli koet helpommaksi asioida puhelimitse, voit soittaa päivystysaikana (arkisin klo 9-11) numeroon 040 738 6826 tai 020 632 2665. Osan vastaanotoista voit hoitaa sovitusti myös etäyhteyksien avulla.

NEUVOLA- JA TERAPIAPALVELUT

  •  Lastenneuvolassa supistettua toimintaa 29.6. -2.8.2020 (hoidetaan ensisijaisesti vauvat ja rokotukset, leikki-ikäisten tarkastuksia mahdollisuuksien mukaan)
  • Äitiysneuvola toimii normaalisti, perhesuunnitteluneuvola supistetusti
  • Opiskeluterveydenhuolto toimii supistetusti 28.6.2020 saakka. Opiskelu- ja kouluterveydenhuollot ovat kokonaan suljettuna 29.6. -2.8.2020.

SUUN TERVEYDENHUOLTO

Potilaita, joiden vastaanottoaikoja jouduimme perumaan koronatilanteen vuoksi, aletaan kutsua hoitoon. Aika lähetetään joko kirjeitse tai soittamalla potilaalle. Toivomme, että maltat odottaa yhteydenottoamme.

Mikäli sinulla on uutta kiireellistä tai kiireetöntä hoidon tarvetta, voit ottaa yhteyttä suun terveydenhuollon ajanvaraukseen soittamalla arkisin klo 8-16 välillä, puh. 020 632 2595. Ammattihenkilö tekee hoidon tarpeen arvion ja antaa tarvitsemasi ajan vastaanotolle.

Vastaanotoille saapuessa on hyvä muistaa seuraavat ohjeet:

  • Vastaanotolle saavutaan lähtökohtaisesti yksin
  • Jos saattaja on välttämätön (lapset ja avustettavat henkilöt), ota mukaan vain yksi saattaja
  •  Harjaa hampaat ennen suun terveydenhuollon vastaanotolle tuloa
  • Ota käsidesiä terveysasemalle tullessasi ja ennen sähköistä ilmoittautumista
  • Tule vastaanotolle terveenä ja peru aikasi, mikäli olet sairas
  • Saavu sovitulle ajalle oikea-aikaisesti, älä liian aikaisin tai myöhässä
  • Noudata turvaväliä (2m) odotustiloissa

TERVEYSKESKUSSAIRAALA

Terveyskeskussairaalan vierailukielto jatkuu toistaiseksi. Mikäli vierailukieltojen rajoituksia puretaan kesän aikana, niistä tiedotetaan sairaalassa oleville potilaille ja heidän läheisilleen.

ULKOKUNTALAISILLE TIEDOKSI:

Kiireellinen sairaanhoito annetaan kaikille asuinkunnasta ja kansallisuudesta riippumatta. Kiireetön sairaanhoito annetaan paikkakuntalaisten lisäksi ulkokuntalaisille, jotka asuvat tai oleskelevat säännönmukaisesti tai pidempiaikaisesti kotikuntansa ulkopuolella työn, opiskelun, vapaa-ajan vieton, lähiomaisen asumisen tai muun vastaavan syyn vuoksi. Kiireettömän sairaanhoidon saamisen edellytys on, että ulkokuntalainen esittää hoitosuunnitelman (jossa näkyy mm. diagnoosit, lääkitys sekä kontrolli-tutkimusten ja –käyntien välit), jonka mukaista hoitoa hän on hakemassa. Kiireettömän hoidon tarve tulee ilmoittaa k.o. terveysasemalle kolme viikkoa aikaisemmin.

12.6.2020 Äänekosken terveyskeskus