Äänekosken terveyskeskus sai influenssarokotteita pienen erän lisää, joten avasimme ajanvarauksen riskiryhmille uudelleen

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja:

  • 65 vuotta täyttäneet
  • Raskaana olevat
  • Sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat henkilöt
  • 6 kuukauden – 6 vuoden ikäiset lapset
  • sosiaali- ja terveydenhuollon sekä apteekkien henkilöstö, myös em. alojen opiskelijat

COVID-19 (korona) -tilanteen vuoksi influenssarokotukset toteutetaan vain ajanvarauksella. Tule paikalle vasta hieman ennen rokotusaikaasi ruuhkien välttämiseksi.

Ajanvaraus rokotuksiin:

arkipäivisin ma-pe klo 8-14, puh. 040 842 1511. Huom! Tästä numerosta ei muita ajanvarauksia!

Rokotuspaikat ja -ajat:

Äänekosken terveysasema, ajanvarausvastaanotot, 1.krs 

Ti 29.12. klo 8-16
Pe 8.1. klo 8-16
Ma 11.1. klo 8-16
Ti 12.1. klo 8-16
Pe 15.1. klo 8-16

Rokotukseen tullessanne ottakaa mukaan KELA-kortti, lapsille lisäksi neuvolakortti! Pukeutukaa siten, että rokotuskohta (=olkavarsi) on helposti paljastettavissa.

Influenssarokotuksen yhteydessä tarkastamme myös jäykkäkouristusrokotteen voimassaolon. Mikäli rokotussuoja ei ole voimassa, asiakas saa halutessaan jäykkäkouristusrokotteen (tehosteen) samalla käyntikerralla maksutta. Lisätietoja: https://thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/130/dt-rokote#Annostus%20ja%20aikataulu

Influenssarokotepäivänä on mahdollista ottaa samalla kertaa myös pneumokokkirokote suojaamaan mm. keuhkokuumeelta. Rokote on maksuton alle 5-vuotiaille, sotaveteraaneille ja kantasolusiirron saaneille potilaille. Muille rokote on maksullinen ja se on hankittava etukäteen apteekista.

18.12.2020    Äänekosken kaupungin terveyskeskus