ÄÄNEKOSKEN TERVEYSKESKUS TIEDOTTAA INFLUENSSAROKOTETILANTEESTA 9.12.2022

Influenssarokoteaikojen kysyntä ylittänyt Äänekoskella tarjonnan. Aikoja laitetaan varattavaksi sitä mukaa, kun rokotteita saadaan terveyskeskukseen.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) toimittaa influenssarokotteet keskitetysti sairaala-apteekkeihin. Keski-Suomen terveyskeskuksiin influenssarokotteet tulevat sairaanhoitopiirin apteekin kautta, joka toimittaa rokotteet kunnittain väestöpohjan mukaisesti. Esimerkiksi Äänekoskelle aikuisille soveltuvaa influenssarokotetta on saatu tähän mennessä 3800 kpl.

Sitä mukaa, kun rokotteita on saatu terveyskeskukseen, olemme avanneet vastaavan määrän aikoja nettiajanvaraukseen. Samoista tarjolla olevista ajoista annetaan ajat myös siinä tapauksessa, että asiakas soittaa terveyskeskukseen saadakseen ajan influenssarokotukseen. Mikäli aikoja ei näy nettiajanvarauksessa, niitä ei ole tarjota myöskään soittajille.

Jos asiakas ei pääse varaamalleen ajalle, pyydämme ystävällisesti huolehtimaan ajan perumisesta, jotta aikaa voidaan tarjota uudelleen varattavaksi muille. Sähköistä ajanvarausta kannattaa seurata aktiivisesti, koska siellä näkyvät myös nuo peruutetut ajat.

Terveyskeskus korostaa, että samat toimenpiteet, joilla vältellään koronaa, estävät myös influenssan leviämistä. Hyvä käsi- ja yskimishygienia, riittävät turvavälit, maskin käyttö ja kotiin jääminen hengitystieoireiden ilmetessä vähentävät myös influenssan leviämistä.

9.12.2022 Äänekosken terveyskeskus

Muokattu 9.12.2022