Äänekosken työllisyystilanne parantunut huomattavasti 12,9 prosenttiin

Nuorten kesätyöllistämiseen ja rekrytapahtumiin panostetaan

Pojat kesätöissä.

15-vuotiaat Mikael Saarinen ja Jere Salonen olivat kahden viikon kesätyöjaksolla Suolahdessa ja kitkivät keskustan viheralueita. 

Äänekosken työllisyystilastot heinäkuun lopulta näyttävät paremmilta kuin vuosiin

Työttömien työnhakijoiden määrä laski heinäkuussa vuodentakaiseen verrattuna 203 henkilöllä eli Äänekosken työllisyystilanne on peräti 15 % parempi. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on nyt 12,9 %, kun työttömiä työnhakijoita on 1 023. Myös avoimia työpaikkoja on entistä enemmän tarjolla.

Koko Keski­-Suomen alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 12,8 %.

– Valtakunnan tasollakin työpaikkojen määrä on noussut. Hyvää tilannetta on varmasti edesauttanut meidän Omavalmentajien työskentely. Hyvää työtä on tehty sekä meillä Kuntakokeilussa Äänekoskella että TE-toimistossa, Äänekosken kaupungin työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen sanoo.

– Tulevaisuudessa voitaisiin yhdessä työnantajien kanssa miettiä, millaiset työnhaun keinot tavoittaisivat paremmin varsinkin nuoria työnhakijoita.

Äänekosken kaupunki satsaa voimakkaasti nuoriin kesätyöntekijöihin

Äänekosken kaupungilla on takanaan vilkas kesätyöntekijöiden kesä. Äänekoski tuki tänä kesänä kaikkiaan noin 280 äänekoskelaisen nuoren kesätyöllistymistä.

Äänekosken kaupunki työllisti tänä kesänä 114 peruskoulunsa päättävää nuorta ja 18 vanhempia vuonna 2004-2005 syntyneitä. Äänekoskella kannustetaan nuoria myös yrittäjyyteen ja kesäyrittäjyysseteli myönnettiin 96 nuorelle.

Nuorten kesäyrittäjien pitääkin nyt muistaa ilmoittaa verottajalle tietonsa, kaupungilta tiedot on jo toimitettu eteenpäin.

Myös paikalliset yritykset huomioitiin edellisvuosien tapaan ja äänekoskelaisiin yrityksiin myönnettiin 51 kesätyöseteliä nuoren kesätyöllistämiseksi.

– Yhteistyö yrittäjien kanssa sujui taas todella hienosti, Äänekosken kaupungin työllisyyspalveluiden kesätyöohjaaja Riikka Kapanen kiittää.

– Varsinaisen kesätyön lisäksi nuoret pääsevät opettelemaan työn hakemista, työhaastatteluun osallistumista, työsopimuksen solmimiseen liittyviä käytäntöjä ja muita työelämän käytännön asioita, Kapanen kuvailee.

Kaupunki varasi tälle vuodelle nuorten kesätyöllistämiseen yli 150.000 euron määrärahan.

– Kesäyrittäjyys ei ole vielä kovin yleistä muissa kunnissa ja kaupungeissa, eikä tiedossamme ole myöskään toista kuntaa tai kaupunkia, joka työllistäisi kaikki halukkaat 9. luokan päättäneet. Kyllä Äänekosken kaupunki satsaa nuorten kesätyöllistämiseen verrattain voimakkaasti, ja myös rahallisesti, Riikka Hytönen toteaa.

Ensi kesän 2023 kesätyöhaku käynnistyy tuttuun tapaan jo helmikuussa.

Syksyn työllisyystapahtuma kokoaa työnantajat ja työnhakijat saman katon alle

Äänekosken rekrytapahtumassa ti 4.10.2022 Äänekosken lukiolla klo 13 alkaen pääsee tutustumaan avoimiin työpaikkoihin, opiskelumahdollisuuksiin, työkokeilupaikkoihin, yritysneuvontaan sekä alueen työllisyystoimijoihin.

Mikäli haluaa mukaan näytteilleasettajaksi, voi ottaa yhteyttä työllisyyspalveluihin. Jos työnantaja ei itse pääse mukaan näytteilleasettajaksi, avoimen työpaikkailmoituksen voi jättää tapahtuman ”ilmoitustaululle”. Avoimet työpaikat julkaistaan myöhemmin myös rekrytapahtuman verkkosivuilla.

Tapahtumaan ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Viimeksi Äänekoskella pidettiin heinäkuussa 2022 vieraskielisten työnhakijoiden työllisyystapahtuma. Rekrytapahtuman järjestävät yhdessä Äänekosken kaupungin työllisyyspalvelut ja Keski-Suomen TE-toimisto.

Lisätietoja:

Työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen, 040 194 6100, riikka.hytonen@aanekoski.fi

Työllisyyskatsaus heinäkuu 2022: https://www.ely-keskus.fi/documents/10191/46112787/Ty%C3%B6llisyyskatsaus-hein%C3%A4kuu2022.pdf

Uutinen julkaistu 26.8.2022, muokattu 2.11.2022 klo 14:02

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023