Äänekosken työllisyystilanne parantunut huomattavasti 12,9 prosenttiin

Nuorten kesätyöllistämiseen ja rekrytapahtumiin panostetaan

Pojat kesätöissä.

15-vuotiaat Mikael Saarinen ja Jere Salonen olivat kahden viikon kesätyöjaksolla Suolahdessa ja kitkivät keskustan viheralueita. 

Äänekosken työllisyystilastot heinäkuun lopulta näyttävät paremmilta kuin vuosiin

Työttömien työnhakijoiden määrä laski heinäkuussa vuodentakaiseen verrattuna 203 henkilöllä eli Äänekosken työllisyystilanne on peräti 15 % parempi. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on nyt 12,9 %, kun työttömiä työnhakijoita on 1 023. Myös avoimia työpaikkoja on entistä enemmän tarjolla.

Koko Keski­-Suomen alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 12,8 %.

– Valtakunnan tasollakin työpaikkojen määrä on noussut. Hyvää tilannetta on varmasti edesauttanut meidän Omavalmentajien työskentely. Hyvää työtä on tehty sekä meillä Kuntakokeilussa Äänekoskella että TE-toimistossa, Äänekosken kaupungin työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen sanoo.

– Tulevaisuudessa voitaisiin yhdessä työnantajien kanssa miettiä, millaiset työnhaun keinot tavoittaisivat paremmin varsinkin nuoria työnhakijoita.

Äänekosken kaupunki satsaa voimakkaasti nuoriin kesätyöntekijöihin

Äänekosken kaupungilla on takanaan vilkas kesätyöntekijöiden kesä. Äänekoski tuki tänä kesänä kaikkiaan noin 280 äänekoskelaisen nuoren kesätyöllistymistä.

Äänekosken kaupunki työllisti tänä kesänä 114 peruskoulunsa päättävää nuorta ja 18 vanhempia vuonna 2004-2005 syntyneitä. Äänekoskella kannustetaan nuoria myös yrittäjyyteen ja kesäyrittäjyysseteli myönnettiin 96 nuorelle.

Nuorten kesäyrittäjien pitääkin nyt muistaa ilmoittaa verottajalle tietonsa, kaupungilta tiedot on jo toimitettu eteenpäin.

Myös paikalliset yritykset huomioitiin edellisvuosien tapaan ja äänekoskelaisiin yrityksiin myönnettiin 51 kesätyöseteliä nuoren kesätyöllistämiseksi.

– Yhteistyö yrittäjien kanssa sujui taas todella hienosti, Äänekosken kaupungin työllisyyspalveluiden kesätyöohjaaja Riikka Kapanen kiittää.

– Varsinaisen kesätyön lisäksi nuoret pääsevät opettelemaan työn hakemista, työhaastatteluun osallistumista, työsopimuksen solmimiseen liittyviä käytäntöjä ja muita työelämän käytännön asioita, Kapanen kuvailee.

Kaupunki varasi tälle vuodelle nuorten kesätyöllistämiseen yli 150.000 euron määrärahan.

– Kesäyrittäjyys ei ole vielä kovin yleistä muissa kunnissa ja kaupungeissa, eikä tiedossamme ole myöskään toista kuntaa tai kaupunkia, joka työllistäisi kaikki halukkaat 9. luokan päättäneet. Kyllä Äänekosken kaupunki satsaa nuorten kesätyöllistämiseen verrattain voimakkaasti, ja myös rahallisesti, Riikka Hytönen toteaa.

Ensi kesän 2023 kesätyöhaku käynnistyy tuttuun tapaan jo helmikuussa.

Syksyn työllisyystapahtuma kokoaa työnantajat ja työnhakijat saman katon alle

Äänekosken rekrytapahtumassa ti 4.10.2022 Äänekosken lukiolla klo 13 alkaen pääsee tutustumaan avoimiin työpaikkoihin, opiskelumahdollisuuksiin, työkokeilupaikkoihin, yritysneuvontaan sekä alueen työllisyystoimijoihin.

Mikäli haluaa mukaan näytteilleasettajaksi, voi ottaa yhteyttä työllisyyspalveluihin. Jos työnantaja ei itse pääse mukaan näytteilleasettajaksi, avoimen työpaikkailmoituksen voi jättää tapahtuman ”ilmoitustaululle”. Avoimet työpaikat julkaistaan myöhemmin myös rekrytapahtuman verkkosivuilla.

Tapahtumaan ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Viimeksi Äänekoskella pidettiin heinäkuussa 2022 vieraskielisten työnhakijoiden työllisyystapahtuma. Rekrytapahtuman järjestävät yhdessä Äänekosken kaupungin työllisyyspalvelut ja Keski-Suomen TE-toimisto.

Lisätietoja:

Työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen, 040 194 6100, riikka.hytonen@aanekoski.fi

Työllisyyskatsaus heinäkuu 2022: https://www.ely-keskus.fi/documents/10191/46112787/Ty%C3%B6llisyyskatsaus-hein%C3%A4kuu2022.pdf

Muokattu 2.11.2022