Äänekoski Äksön avaa kesän

Äänekoski Äksön on koko perheen tapahtuma, joka järjestetään kaupungin keskustassa. Tapahtuma avaa Äänekosken kesän 10.6.2023 klo 10-15 välisenä aikana. Paikalla tunnettuja artisteja ja paljon ohjelmaa kaiken ikäisille. Tutustu kivijalkaliikkeiden kampanjoihin, nauti picnicistä ystävien kanssa ja vietä mukavaa päivää Äänekoskella.

Kolmatta kesää putkeen järjestettävä Äänekoski Äksön tuo keskustaan koko perheelle ohjelmaa. Tapahtumassa pääset nauttimaan veloituksetta live-musiikista kaupungintalon alapuolella Häränvirranrannassa, nauttimaan picnic-eväitä myyntikojuista sekä tutustumaan paikallisten kivijalkaliikkeiden tapahtumakohtaisiin tarjouksiin.

Rantapuistossa soi live-musiikki

Live-musiikista päästään nauttimaan pitkin päivää Häränvirranrannan miellyttävässä miljöössä. Tapahtuman avaa klo 10.30 muikea ja veikeä lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit, jonka esitys on osa Lastenkulttuuripäiviä. Energisestä lavaesiintymisestään ja useita eri musiikkityylejä yhdistelevistä mukaansatempaavista lauluistaan tunnettu Mutaveijarit riemastuttaa kuulijoita vauvasta vaariin. Klo 12.30 lavalle astelee upea tulkitsija Jesse Kaikuranta. Suomalaisten sydämet levollisella äänellään sulattanut Kaikuranta on esiintynyt jo 2000-luvulta lähtien musiikki- ja teatterilavoilla. Tapahtuman päättää klo 14.00 kaiken ikäistä yleisöä puhutteleva Jarkko Martikainen. Martikainen tunnetaan monien kulttuurialojen miehenä, jonka tärkeimpänä maalina on aina ollut laulunteon, levytysten ja keikkailun kolmiyhteys. Käsin kosketeltavan vahva musiikkitunnelma päättää mukavan kesäpäivän Äänekoskella.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Äänekosken kaupunki ja Äänekosken yrittäjät. Eri toimijoiden yhteistyö tapahtuman järjestämisessä on tärkeää ja kaikki tavoittelevat yhteistä päämäärää, eli elinvoimaista keskustaa.

Kehityspäällikkö Tanja Sulin kommentoi tulevaa tapahtumaa: -Viime vuonna kesä Äksön onnistui loistavasti ja toiveissa on, että tänä vuonna onnistuttaisiin vielä paremmin. Muutoksena viime vuoteen, järjestämme tapahtuman yhtä aikaa Lastenkulttuuripäivien kanssa, jotta koko perhe varmasti viihtyisi. Siirsimme esiintymislavan Rantapuistoon turvallisuuden vuoksi, tällä ratkaisulla emme joudu sulkemaan teitä ja parkkipaikkoja jää enemmän vierailijoiden käyttöön. Tervetuloa viettämään kanssamme kivaa kesäpäivää!

Tapahtuman aikataulu: 

10.00 Tapahtuma alkaa

10.30 Mutaveijarit

12.30 Jesse Kaikuranta

14.00 Jarkko Martikainen

Tapahtuman juliste

LISÄTIETOJA:

Kehityspäällikkö Tanja Sulin

050 440 0813

tanja.sulin@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 11.5.2023 klo 16:31

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023