Äänekoski Äksön lähestyy - Keskusta täynnä Äksöniä!

Kuva edellisvuodelta, ihmisiä istuu nurmikolla kaupungintalon edessä.
Äänekoski Äksön on jo tällä viikolla lauantaina 8.6.2024 klo 10-15 ja ohjelmakattaus on todella monipuolinen! Tapahtuma-alueena toimii Äänekosken keskustan alue, eli Rantapuisto, Keskusaukio, kaupungintalon parkkipaikka sekä kivijalkaliikkeet. Äksöniä tarjoilevat mm. Emma Salokosken, Pauli Hanhiniemen ja Pikku Papu-orkesterin ilmaiskeikat, harrasteajoneuvojen Heavy Day Cruising, Äänekosken kaupungin piste, Kesäkaara, peräkonttikirppis, myyntikojut, eri toimijoiden esittelypisteet sekä kivijalkaliikkeiden kampanjat.

Äänekoski Äksön järjestetään neljättä vuotta peräkkäin ja sen tarkoituksena on lisätä keskustan alueen elinvoimaisuutta. Kaikenikäisille tarkoitettu ilmaistapahtuma tuo keskustaan monipuolista ohjelmaa. Tarjolla on live-musiikkia, peräkonttikirppis, lelujen vaihtotori ja paljon muuta. 

Kesän avaava tapahtuma on suunniteltu niin, että kävijät viihtyisivät keskustan alueella mahdollisimman pitkään ja tutustuisivat samalla myös paikallisten liikkeiden tarjontaan. Keskustan alueen kivijalkaliikkeet ovatkin luoneet Äksön viikonlopulle houkuttelevia kampanjoita.

– Tänä kesänä Äänekoski Äksön tarjoaa ohjemaa keskustan täydeltä koko perheelle! Keskustan kivijalkaliikkeistä löytyy kampanjatarjouksia, Keskusaukiolla on erilaisia kojuja, kaupungintalon lähellä on peräkonttikirppis ja kaupungin järjestämä lelujen vaihtotori sekä rannassa esiintyy upeita live-artisteja. Tervetuloa viettämään kivaa kesäpäivää Äänekoskelle, kehityspäällikkö Tanja Sulin sanoo.

Ohjelmaa koko päiväksi, Äksöniä kaikille

Äänekoski Äksön tapahtuman avaa harrasteajoneuvojen Heavy Day Cruising, joka on osa Hirvaskankaalla järjestettävän Heavy Day -tapahtuman ohjelmaa. Live-musiikkiohjelman avaa lastenorkesteri Pikku Papu, jonka energia sulattaa niin pienten kuin varttuneempienkin kuuntelijoiden sydämet.

Äänekosken kaupungin pisteellä kaupungintalon edessä on mahdollisuus vaihtaa käytetty lelu toiseen lelujen vaihtotorilla. Lisäksi kaupungin pisteellä on jaossa 500 ensimmäiselle kesän tyylikkäimmät Äänekoski-lippikset!

Tapahtuman ajan alueelta voi ostaa mm. hattaraa ja muita herkkuja. Kesäkaara tarjoaa hauskaa tekemistä Keskusaukiolla ja kannattaakin käydä katsomassa, millaista ohjelmaa siellä on tarjolla.

Live-musiikin lomassa on hyvä suunnata tutustumaan keskustan liikkeiden kampanjoihin ja hakea samalla pientä purtavaa. Välipalaa ja hieman täyttävämpääkin purtavaa voit nauttia viihtyisissä kahviloissa ja lounasravintoloissa tai vaikkapa noutaa eväät mukaan Rantapuistoon.

Keskusaukiolla ja sen läheisyydessä on erilaisia kojuja, joiden tarjontaan kannattaa tutustua. Kaupungintalon parkkipaikalla pidetään peräkonttikirppistä, josta voi tehdä kivoja löytöjä pikku rahalla.

Rantapuiston lavalla päivällä tunnelmaa pitävät yllä hurmaava Emma Salokoski ja päivän päättää karismaattinen Pauli Hanhiniemen ja Ville Rauhalan keikkakokoonpano M.A.D. eli ”Melkein Akustinen Duo”.

Aikataulu:

 • Tapahtuma alkaa klo 10.00
 • Heavy Day Cruising klo n. 10.30 – 10.45
 • klo 11.00-11.45 Pikku Papun orkesteri
 • klo 12.30-13.15 Emma Salokoski duo
 • klo 13.45-14.30 Pauli Hanhiniemi
 • Tapahtuma loppuu klo 15.00

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö Tanja Sulin
050 440 0813
tanja.sulin@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 5.6.2024 klo 08:21

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.