Asukkaille järjestetään keskustelu- ja työpajailta Äänekosken uimarannoista

Äänekosken kaupunki järjestää asukkailleen keskustelu- ja työpajaillan uimarannoista. Kaikille avoin keskusteluilta järjestetään tiistaina 17.5.2022 klo 18-20 valtuustosalissa, os. Hallintokatu 4, Äänekoski.

Eri teemoin jaetuissa pöydissä kaupunkilaisten kanssa on keskustelemassa illan ajan Jyväskylän ympäristöterveyden edustajat, Äänekosken kaupungin työntekijöitä ja mukana asukkaiden toiveita kuuntelemassa on kaupunkirakennelautakunnan jäseniä. Asukkailla on mahdollisuus jättää päättäjille myös kirjallisesti terveisiä, ideoita ja ajatuksia uimapaikkoihin liittyen. Lisäksi halutaan kartoittaa mahdollista yhdistysten kiinnostusta ottaa uimapaikkoja hoitoonsa. Kahvitarjoilu on koko tilaisuuden ajan.

Äänekoskella on yhteensä 31 kaupungin ylläpitämää uimarantaa ja talviuintipaikkaa. Määrä on melko suuri, sillä keskimäärin Suomessa samankokoisessa kaupungissa on uimarantoja yhdeksän. 

Jyväskylän seudun ympäristöterveys teki Äänekosken kaupungin uimarannoille tarkastukset kesällä 2021 ja ko. ympäristöterveysviranomainen esittää turvallisuusmääräyksiin vedoten, että yksi uimaranta ja kymmenen uimapaikkaa Äänekoskella lakkautetaan. Lakkautettavilta uimapaikoilta poistettaisiin kaikki rakenteet kuten laiturit, eikä huoltotoimenpiteitä jatkossa kaupungin puolesta tehtäisi. Uimapaikoilla voisi kuitenkin edelleen käydä uimassa jokamiehenoikeudella.

Uimaranta ja uimapaikka tarkoittavat erilaista varustelua

Nyt Äänekoskella on 15 uimarantaa (sisältäen kaksi talviuintipaikkaa), joista esityksen mukaan lakkautettaisiin yksi (Kangaslammen leirikeskuksen uimaranta jäisi leirikeskuksen käyttöön). Jos esityksen mukaisesti kymmenen uimapaikkaa lakkautettaisiin, niin niitä jäisi käyttöön vielä kuusi ja ne nostettaisiin myös uimarannoiksi.

Muutoksen jälkeen Äänekoskella olisi siis yhteensä 20 uimarantaa. Merkittävää ehdotuksessa on se, että näiden 20 uimarannan palvelutaso ja turvallisuus paranisi huomattavasti, niitä kehitettäisiin ja ne olisivat jatkossa valvonnan alla.

Lopullisen päätöksen asiasta tekee Äänekosken kaupunkirakennelautakunta. Kaupunkirakennelautakunta käsittelee uimarantakysymystä seuraavan kerran kesäkuun 2022 kokouksessaan. Linkki edellisen kokouksen pöytäkirjaan löytyy täältä: https://web28.aanekoski.fi/dynasty10/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2022263-7

Lämpimästi tervetuloa keskusteluiltaan!

Lisätietoja:

Kaupunginpuutarhuri Tiina Nejlik, 040 528 5553, tiina.nejlik@aanekoski.fi

Muokattu 2.5.2022