Asumisoikeusasuntoja haettavana

Avain asumisoikeus Oy rakennuttaa Äänekoskelle asumisoikeusasuntoja 77 kpl osoitteeseen Kiertokatu 6 ja 8 (sisäänkäynti Rautatienkadulta). Talot ovat 6. kerroksisia ja hissillisiä. Asuntojen koko löytyy huoneistoluettelosta PDF-muodossa.

Asumisoikeusasunto on asumismuoto, jossa asukas omistaa asumisoikeuden rakennuttajayhtiön omistamaan asuntoon. Asukas maksaa sisäänmuuttaessaan yhtiölle kertaalleen asumisoikeusmaksun ja kuukausittain käyttövastiketta. Asukas ei voi lunastaa asuntoa omakseen.

Asumisoikeusasunnon saamisen perusteet:

Asumisoikeusasuntoa voi hakea 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka ei omista paikkakunnalla tarpeen vaatimaa asuntoa ja jolla ei ole varallisuutta sen hankkimiseksi. Varallisuusrajaa ei ole 55 vuotta täyttäneellä henkilöllä. Tulot eivät vaikuta asunnon saantiin.

Asumisoikeusasuntoa haetaan Äänekosken kaupungilta saatavan järjestysnumeron perusteella. Saapuneista hakemuksista arvotaan järjestysnumerot päivittäin. Ilmoitamme hakijoille järjestysnumeron ja sen jälkeen he voivat ottaa yhteyttä rakennuttajayhtiöön Avain asumisoikeus Oy.

Asuntojen järjestysnumerot on haettavissa hakemuslomakkeella, jonka voi täyttää ja tulostaa. Järjestysnumerohakemus lähetetään Äänekosken kaupungille osoitteeseen:
Äänekosken kaupunki
tekninen hallinto
Hallintokatu 4
44100 Äänekoski

Hakemuslomakkeita saa (jos internet ei ole käytössä) Äänekosken kaupungin puhelinvaihteesta ja teknisen toimialan hallinnosta, os. Hallintokatu 4, 3. krs, 44100 Äänekoski. Kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen: tekninen.hallinto(at)aanekoski.fi.