Ensilumenladun valaistuksen rakentaminen siirtyy helmikuulle

Äänekosken Liikuntapuiston ensilumenladun valaistuksen piti alun perin valmistua lokakuun loppuun mennessä, mutta osittain koronapandemian aiheuttamien toimitusongelmien vuoksi valmistuminen siirtyy helmikuulle. Valaistuksen puuttuminen ei vaikuta ensilumenladun valmistumiseen ja latuvalaistus toteutetaan väliaikaisvalaistuksella kuten viime talvena.

– Pitkät toimitusajat keskuksille, valaisimille ja yleisesti elektroniikalle johtuvat koronan aiheuttamasta raaka-ainepulasta. Urakoitsijan mukaan pylväät ja kaapeloinnit saadaan asennettua joulukuun alkuun mennessä, kertoo Äänekosken kaupungin energiainsinööri Juha Saari. 

– Jos älykäs valaistusjärjestelmä ja valaisimet olisi vaihdettu tavallisiin led-valaisimiin, niin valaistus olisi ollut mahdollista toteuttaa vuoden loppuun mennessä. Tähän ei kuitenkaan lähdetty, koska olisimme joutuneet luopumaan älykkäästä valojen ohjauksesta ja siltä osin energiansäästöstä ja joustavasta valojen käytettävyydestä. Investointi palvelee kuitenkin vuosittain vuosikymmeniä, Saari muistuttaa. Ensilumenladun älykäs ohjaus mahdollistaa myös sen, että valaistus syttyy liiketunnistuksen avulla tarpeen mukaan, eikä valaistus ole sidoksissa kellonaikoihin.

Liikuntapuiston ensilumenladun valaistukseen on budjetoitu 125.000 euroa ja urakoitsijana toimii Sähköverkkopalvelu Finland Oy.

Lisätietoja: 

Energiainsinööri Juha Saari, 040 572 9182, juha.saari@aanekoski.fi

Liikuntapalveluvastaava Jaana Kiiskinen, 040 551 4016, jaana.kiiskinen@aanekoski.fi

Muokattu 5.11.2021