Etävastaanotto-kokeilu laajenee

Terveyspalveluilla on menossa etävastaanoton pilottikokeilu. Se laajenee 21.1. alkaen koskemaan kaikkia äänekoskelaisia. Kokeilu jatkuu puolen vuoden ajan. 

Etävastaanoton ajanvaraus tehdään normaalisti terveyskeskuksen keskitetystä ajanvarauksesta. Ammattilainen määrittelee ajan varauksen yhteydessä, soveltuuko asia hoidettavaksi etävastaanotolla. Etävastaanotto toteutetaan videovastaanottona.

Videovastaanotto onnistuu mobiililaitteelta tai tietokoneelta

Videovastaanottoon tarvitaan mobiililaite (älypuhelin tai tabletti) tai tietokone sekä internetyhteys ja sähköpostiosoite. Jos asiakas käyttää mobiililaitetta, tällöin kannattaa ladata valmiiksi maksuton VideoVisit Live Meet –sovellus Play-kaupasta tai Appstoresta. Videovastaanoton aikana keskustellaan henkilökohtaisista asioistasi. Siksi suositellaan, että ulkopuoliset eivät pääse katsomaan tietokoneen näyttöä videovastaanoton aikana.

OmaKanta-palvelusta pääsee katsomaan etävastaanottokäynnin potilaskertomusmerkinnät. Jos etävastaanotolla ilmenee tarvetta kliiniselle lääkärin tai muun ammattilaisen tekemälle tutkimukselle tai hoidolle tai videoyhteys ei esimrkiksi teknisten haasteiden takia onnistu, potilas ohjataan jatkohoitoon perinteiselle vastaanotolle.

Etävastaanottotoiminnan käyttöä ja asiakastyytyväisyyttä seurataan.

Asiakkaan ohje etävastaanotolle tuloon

Videoistunnon ohjeetMobiililaitteiden ohjeet

Lisätietoja:
Keijo Lukkarinen
Ylilääkäri
Äänekosken terveyskeskus
040 500 4313
keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Muokattu 28.1.2021