Hietaman, Honkolan ja Parantalan yhteisessä kyläillassa tavattiin tyytyväisiä asukkaita

Äänekosken kaupungin seuraava kyläilta pidetään keväällä Mämmellä 

Hietaman, Honkolan ja Parantalan yhteisessä kyläillassa kuultiin paljon asukkaiden tyytyväisiä puheenvuoroja. Asukkaita huoletti pienten koulujen tilanne tulevaisuudessa, jos lapsimäärä laskee, sekä joukkoliikenne, joka ei aina toimi riittävän hyvin.
kaupungin työntekijöitä rivissä

Äänekosken kaupunki haluaa strategiansa mukaisesti osallistaa asukkaitaan ja kuunnella toiveita ja ideoita. Hietaman, Honkolan ja Parantalan yhteiseen kyläiltaan osallistui yli 20 asukasta ja mukana oli myös kaupungin luottamushenkilöitä. 

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen avasi puheenvuorossaan mm. kaupungin talouden näkymiä ja sote-muutoksen tuomia haasteita. 

Kyläläisiä kiinnosti pienten koulujen tilanne, jos lapsimäärät laskevat. Tähän ei voida kuitenkaan antaa vielä mitään tarkkaa arviota.

Myös joukkoliikenteen tilanne kiinnosti, silä esimerkiksi Äänekosken lukion aamukahdeksan tunnille ei ehdi bussilla. Kaupunki selvittää, voisiko kyläbussin reitityksellä auttaa asiaan.

Uimarantojen tilanne kiinnosti, ja kaupunkirakennelautakunta käsittelee asiaa joulukuun kokouksessaan.

Ville Härtsiä ja Matti Tuononen

Kyläläiset antoivat paljon myös hyvää palautetta ja kiittelivät hyvää yhteistyötä, jota on kaupungin kanssa tehty esimerkiksi osallistavan budjetoinnin ja kyläparlamenttitoiminnan myötä. Hietaman, Honkolan ja Parantalan kylillä on myös aktiivista talkooväkeä ja kyläläiset ovat tehneet paljon itse.

Seuraava Äänekosken kaupungin asukkaita osallistava kyläilta pidetään Mämmellä ensi keväänä 2023.

kaupungin työntekijöitä rivissä

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 3.11.2022

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023