Hyvää Yrittäjän päivää 5.9.2023!

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Henna Penttinen, Äänekosken Yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Vainikainen, kaupunginjohtaja Matti Tuononen, elinvoimajohtaja Sari Åkerlund ja Vuoden uusyrittäjä Kimmo Tossavainen.
Yrittäjän päivän 5.9.2023 aamukahvitilaisuudessa Äänekosken kaupunki ja Äänekosken Yrittäjät allekirjoittivat yhteisen Elinvoimalupauksen. Vuoden uusyrittäjänä palkittiin Kimmo Tossavainen, joka jatkaa valtakunnalliseen Vuoden Uusyrittäjä -kilpailuun.

Edellisvuoden tapaan Äänekosken kaupunki liputtaa Yrittäjän päivänä yrittäjäyhdistyksen lipulla ja haluaa myös siten osoittaa kunnioituksensa kaikille paikkakunnan yrittäjille.

– Yrittäjät ovat juhlapäivänsä ansainneet. Kiitos kaikille Äänekosken yrittäjille, että pidätte pyörät pyörimässä! Kaupungin elinvoiman edellytyksenä on menestyvä yritystoiminta, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

Vuoden uusyrittäjä Kimmo Tossavaisen KX-Treeshears Oy, eli KX-energiakoura, on yritys, joka suunnittelee, valmistaa ja myy moduulirakenteisia energiakouria. Viime vuosien aikana Tossavainen on onnistunut yllättävistä haasteista huolimatta kasvattamaan yrityksen liikevaihtoa ja henkilöstömäärää. Yrityksen toimitilat ovat Koukkuniemessä. 

– Kiitos erityisesti yritysneuvoja Esa Lehmoselle, joka on ollut tukena kuin isä siellä taustalla. Kiitos myös Business Finland sekä Äänekosken kaupungille hyvistä ja edullisista toimitiloista, Tossavainen sanoo.

Allekirjoitustilaisuus.

Äänekosken kaupunginhallitus hyväksyi eilisessä 4.9. kokouksessaan Äänekosken Elinvoimalupauksen, jonka kaupunginjohtaja Matti Tuononen ja Äänekosken Yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Vainikainen allekirjoittivat. Yhteisillä tavoitteilla, toimenpiteillä ja aktiivisella seurannalla parannetaan konkreettisesti yritysten toimintaedellytyksiä Äänekoskella. Lupauksella osapuolet sitoutuvat yhdessä vahvistamaan elinvoimaa sekä edistämään yrittäjäystävällistä ilmapiiriä.

Aamukahvitarjoilu.

Elinvoimalupauksessa Äänekosken kaupunki ja Äänekosken Yrittäjät ry sopivat panostavansa seuraaviin painopistealueisiin alueen pito- ja vetovoiman lisäämiseksi:

 1. Toimiva vuoropuhelu

2. Sujuvat kaavoitus- ja lupaprosessit

3. Yrittäjämyönteiset hankinnat

4. Yritysvaikutusten arviointi

5. Yrittäjyyteen kannustaminen ja kuntabarometrin tulosten hyödyntäminen

6. Elinvoimaa ja elinkeinoja tukeva viestintä ja markkinointi

Painopistealueiden toteutumista seurataan vuosittain kaupungin ja yrittäjäyhdistyksen edustajien tapaamisessa. Elinvoimalupaus on voimassa aina valtuustokauden ja sitä seurataan säännöllisesti.

Matti Tuononen ja Jarmo Vainikainen.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja, Matti Tuononen, 040 572 3239, matti.tuononen@aanekoski.fi

Äänekosken Elinvoimalupaus (pdf)

Uutinen julkaistu 5.9.2023

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023