Kaavat eivät kangistaneet - Ensimmäinen kaavoittamisen iltapäivä kirjastolla keräsi kiitosta

Keskiviikkona 15.12. pidettiin ensimmäinen Äänekosken kaupungin Älä kangistu kaavoihin - kaavoittamisen iltapäivä kirjastolla. Tilaisuudessa kävi kymmenisen kuntalaista ja uudenlainen tapahtuma sai kävijöiltä kiitosta. 

Äänekosken kaupungin kaavoituspäällikkö Nina Marjoniemi, kaavasuunnittelija Carita Kosonen ja maankäyttöpäällikkö Juha Koskinen kertoivat ensi vuoden kaavahankkeista, jotka kaupunginhallitus käsittelee tammikuun kokouksessaan, MAL-sopimuksesta Äänekosken näkökulmasta sekä vastailivat kuntalaisten kysymyksiin. Myös yksityisesti oli mahdollisuus kysyä kaavoitukseen liittyvistä asioista.

Kaavoittamisen iltapäivät tarjoavat äänekoskelaisille uudenlaisen tavan osallistua kaavoitukseen ja maankäytön suunnitteluun sekä antaa palautetta. Kävijät olivat tyytyväisiä siihen, että Äänekosken asukkailla on hyvät mahdollisuudet keskustella kaavoittamisesta jo ennen päätöksentekoa. Myös kaupungille on aina hyvä signaali se, että ihmiset ovat kiinnostuneita kaavoittamisesta. Kaavoitus on yksi tapa vaikuttaa asioihin ja kaavoittamiseen vaikuttamisessa tärkeää on juuri oikea-aikaisuus.

Ensimmäisen iltapäivän perusteella näyttäisi siltä, että tilaisuuksista voitaisiin ottaa säännöllinen tapa. Seuraava kaavoittamisen iltapäivä järjestetään maaliskuussa 2022 ja toukokuussa pidetään toinen.

Lisätietoja:

Kaavoituspäällikkö Nina Marjoniemi, 020 632 2035, nina.marjoniemi@aanekoski.fi

Ihmiset istuvat ja keskustelevat kirjastossa.

Uutinen julkaistu 20.12.2021, muokattu 25.5.2023 klo 12:38

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023