Kaavat eivät kangistaneet - Ensimmäinen kaavoittamisen iltapäivä kirjastolla keräsi kiitosta

Keskiviikkona 15.12. pidettiin ensimmäinen Äänekosken kaupungin Älä kangistu kaavoihin - kaavoittamisen iltapäivä kirjastolla. Tilaisuudessa kävi kymmenisen kuntalaista ja uudenlainen tapahtuma sai kävijöiltä kiitosta. 

Äänekosken kaupungin kaavoituspäällikkö Nina Marjoniemi, kaavasuunnittelija Carita Kosonen ja maankäyttöpäällikkö Juha Koskinen kertoivat ensi vuoden kaavahankkeista, jotka kaupunginhallitus käsittelee tammikuun kokouksessaan, MAL-sopimuksesta Äänekosken näkökulmasta sekä vastailivat kuntalaisten kysymyksiin. Myös yksityisesti oli mahdollisuus kysyä kaavoitukseen liittyvistä asioista.

Kaavoittamisen iltapäivät tarjoavat äänekoskelaisille uudenlaisen tavan osallistua kaavoitukseen ja maankäytön suunnitteluun sekä antaa palautetta. Kävijät olivat tyytyväisiä siihen, että Äänekosken asukkailla on hyvät mahdollisuudet keskustella kaavoittamisesta jo ennen päätöksentekoa. Myös kaupungille on aina hyvä signaali se, että ihmiset ovat kiinnostuneita kaavoittamisesta. Kaavoitus on yksi tapa vaikuttaa asioihin ja kaavoittamiseen vaikuttamisessa tärkeää on juuri oikea-aikaisuus.

Ensimmäisen iltapäivän perusteella näyttäisi siltä, että tilaisuuksista voitaisiin ottaa säännöllinen tapa. Seuraava kaavoittamisen iltapäivä järjestetään maaliskuussa 2022 ja toukokuussa pidetään toinen.

Lisätietoja:

Kaavoituspäällikkö Nina Marjoniemi, 020 632 2035, nina.marjoniemi@aanekoski.fi

Ihmiset istuvat ja keskustelevat kirjastossa.
Muokattu 5.1.2022