Kaikki mukaan ilmastotalkoisiin!

Ekokumppanit Oy:n luomat toimintamallit auttavat kuntia ottamaan kansalaiset mukaan ilmastotoimiin. Äänekosken tavoitteena on 80% päästövähennys vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. 

Ympäristöministeriön rahoittama Kuntalaisten ilmastotoimien vauhdittamisen toimintamallit -hanke alkaa olla loppusuoralla. Ekokumppanit Oy:n vetämän hankkeen tuloksena on syntynyt kuusi kuntien käyttöön tarkoitettua toimintamallia, joiden avulla kunnat voivat tukea asukkaidensa ilmastotoimia.

– Toimintamallit on kehitetty siten, että ne sopivat kaikkien Suomen kuntien käyttöön ja että niiden käyttöönotto onnistuu matalalla kynnyksellä, kertoo Ekokumppanit Oy:n toimitusjohtaja Suvi Holm

– Toimintamalleja on pilotoitu kuudessa eri kunnassa eri puolilla Suomea ja saatujen kommenttien pohjalta mallit on hiottu lopulliseen muotoonsa, Holm jatkaa.

Toimintamallit esitellään 19.11. järjestettävässä webinaarissa, jonka jälkeen mallit ja niiden viestintämateriaalit ovat kaikkien kuntien vapaasti ladattavissa osoitteessa hiilineutraalisuomi.fi. Webinaarissa kuullaan myös pilottikuntien kokemuksia ja mielipiteitä eri toimintamalleista. Webinaari on kaikille avoin ja siihen voi ilmoittautua osoitteessa https://ekokumppanit.fi/yhdessa-kohti-ilmastotavoitteita-webinaari/. Mukana on osio esimerkiksi koulujen ilmastotoimista!

Webinaari kestää koko päivän, mutta osallistujilla on mahdollisuus ilmoittautua myös yksittäisiin osioihin. Päivän ohjelma löytyy ilmoittautumissivulta. Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot

Suvi Holm, Ekokumppanit Oy, p. 040 704 4099


Muokattu 11.11.2020