Kesätyöavustusten hakuaikaa jatkettu 31.5. asti


Äänekosken kaupunki on päättänyt jatkaa kesätyöseteleiden, sekä kesäyrittäjyysseteleiden hakuaikaa toukokuun puoleen väliin asti. Kaupunki ei itse työllistä nuoria tulevana kesänä vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen, mutta avustukset kesätyöllistämiseen ovat edelleen haettavissa. Kesätyöseteli on yrittäjille maksettava avustus nuorten kesätyöllistämiseen. Tämän lisäksi nuori voi hakea kesäyrittäjyysseteliä itsensä työllistämiseen.

-Kaupunki tukee kesätöihin nuoria palkkaavia yrityksiä. Kahden viikon työjaksolle avustus on 150€ ja neljän viikon jaksolle 300€. Kesäyrittäjyysseteli on 150€. Toivomme yritysten vallitsevasta tilanteesta huolimatta työllistävän nuoria kesätöihin mahdollisimman paljon, sekä nuorten keksivän myös omia ideoita itsensä työllistämiseen yrittäjänä, kesätyönohjaaja Annaleea Mäkinen kommentoi.

Kesätyöseteli maksetaan yritykselle palkkakuittia vastaan takautuvasti ja hakemus on tehtävä etukäteen hakuajan puitteissa. Kesätyötä etsivä nuori voi myös itse mainita kaupungin kesätyösetelistä töitä hakiessa. Kesäyrittäjyyssetelin myöntämiseen vaaditaan yrittäjyyskurssi, jonka järjestämisestä vastaa Äänekosken 4H-yhdistys.

-Meillä 4H-yhdistyksessä kesätyöllistäminen sujuu kuten aikaisempinakin vuosina, eli etsimme nuorille kesätyöpaikkoja paikallisiin yrityksiin. Tämän lisäksi kannattaa tutustua 9.luokan päättäville suunnattuun Ysit töihin- kampanjaan, jonka hakuaikaa on myös jatkettu 31.5. asti. Tämä on yrittäjälle helppo tapa työllistää nuori kesätöihin, kertoo 4H- yhdistyksen toiminnanjohtaja Sanni Mönttinen.

Lisätiedot:

Annaleea Mäkinen, kesätyönohjaaja Äänekosken kaupunki 040 186 4293 annaleea.makinen@aanekoski.fi

Sanni Mönttinen toiminnanjohtaja / Äänekosken 4H-yhdistys 040 356 3608 sanni.monttinen@4h.fi

https://www.aanekoski.fi/tyo-ja-yrittaminen/tyollisyyspalvelut/kesatyo

https://aanekoski.4h.fi/toita/ysit-toihin/