Keski-Suomen hyvinvointialueella tarve lasten ja perheiden erityisen tuen palvelutuottajille

Keski-Suomen hyvinvointialueen palveluntuottajahaku aukeaa 20.2.2023 palse.fi-portaalissa. Hyvinvointialueella on tarve etenkin lasten, nuorten ja perheiden neuvonta- ja terapiapalveluiden sekä lasten ja nuorten neuropsykiatrisen tuen palvelusetelituottajille. Hyvinvointialueen palvelusetelit tulevat voimaan 1.4.

Lasten, nuorten ja perheiden neuvonta- ja terapiapalveluiden palveluseteleitä sekä lasten ja nuorten neuropsykiatrisen tuen palveluseteleitä on myönnetty aiemmin vain jyväskyläläisille lapsille ja lapsiperheille. Näiden palveluiden palvelusetelitoiminta laajenee Jyväskylästä koko hyvinvointialueelle 1.4.

– Nyt kun nämä palvelusetelit laajenevat koko hyvinvointialueelle, olisi tärkeää saada myös kyseisiä palveluntuottajia kattavammin koko alueelle. Kannattaa osallistua tiistain infotilaisuuteen, jos on vähäänkään kiinnostunut näiden palvelusetelipalveluiden tuottamisesta, kannustaa lasten ja nuorten mielenterveys- ja perheneuvolapalveluiden palvelujohtaja Virve Hongisto Keski-Suomen hyvinvointialueelta.

Palveluseteleihin kuuluu useita tuotteita

Lasten, nuorten ja perheiden neuvonta- ja terapiapalveluiden palvelusetelit sekä lasten ja nuorten neuropsykiatrisen tuen palvelusetelit myönnetään lasten ja perheiden erityisen tuen palveluissa. Palvelun myöntäminen perustuu aina asiakkaan palvelun ja hoidon tarpeen arviointiin, joka tehdään myöntämisperusteiden mukaisesti hyvinvointialueen palvelussa.

Neuvonta- ja terapiapalveluiden palveluseteliin kuuluu useita myönnettäviä tuotteita, kuten neuvonta, vanhemmuusterapia, pariterapia, perheterapia, perheasiansovittelu, lapsen yksilöllinen tukiterapia, nuoren yksilöllinen tukiterapia, lapsen terapeuttinen ryhmätoiminta, nuoren terapeuttinen ryhmätoiminta, vanhempien terapeuttinen ryhmätoiminta, traumatyöskentely ja musiikkiterapia.

Neuropsykiatristen palveluiden palvelusetelillä myönnetään neuropsykiatrista valmennusta, neuropsykologista arviointia sekä neuropsykologista kuntoutusta.

Palvelusetelituottajien haku 20.2.–3.3.

Keski-Suomen hyvinvointialue järjestää palvelusetelituottajahaun 20.2.–3.3.2023. Hakemukset tulee jättää ja päivittää 3.3.2023 mennessä, jotta ne ehditään käsitellä 1.4.2023 mennessä. Tämän jälkeen palvelusetelituottajien haku jatkuu jatkuvana hakuna.  

Haku tapahtuu hyvinvointialueen käyttämässä palveluntuottajien ja asiakkaiden asiointikanavassa, palse.fi-portaalissa. Hakeutuessaan palveluntuottajaksi yritys hyväksyy palveluseteleiden sääntökirjan yleisen osan sekä kunkin palvelun palvelusetelikohtaisen sääntökirjan.

Neuvonta- ja terapiapalveluiden sekä lasten ja nuorten neuropsykiatrisen tuen palvelukohtaiset sääntökirjat on julkaistu Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilla hyvaks.fi/palveluntuottajille.

Jyväskylän kaupungin tai Keski-Suomen sairaanhoitopiirin aikaisemmin hyväksymien palveluntuottajien ei tarvitse tehdä palse.fi-portaalissa uutta hakemusta. Riittää, että palveluntuottaja päivittää olemassa olevat palvelukohtaiset hakemukset sekä hyväksyy sääntökirjat palse.fi-portaalissa.

Yrityksen tai palveluntuottajan, joka ei ole ennestään hyväksyttynä tuottajana palse.fi- portaalissa, täytyy rekisteröityä portaaliin sekä tehdä portaalissa palvelukohtaiset hakemukset.

Infotilaisuus lasten, nuorten ja perheiden neuvonta- ja terapiapalveluiden sekä lasten ja nuorten neuropsykiatrisen tuen palvelusetelituottajille 21.2.

Keski-Suomen hyvinvointialue järjestää infotilaisuuden lasten, nuorten ja perheiden neuvonta- ja terapiapalveluiden sekä lasten ja nuorten neuropsykiatrisen tuen palvelusetelituottajille tiistaina 21.2. klo 9.00–10.30. Tilaisuus järjestetään Teams-etäyhteydellä.

Infotilaisuus on tarkoitettu lasten, nuorten ja perheiden neuvonta- ja terapiapalveluiden sekä lasten ja nuorten neuropsykiatrisen tuen palvelusetelituottajille sekä näiden palvelusetelipalveluiden tuottamisesta kiinnostuneille yrityksille.

Tilaisuudessa käydään läpi muun muassa palveluseteleiden sääntökirjojen sisältöä, tuottajahakua ja hakemusten täydentämistä sekä muita ajankohtaisia asioita. Lisätietoa sekä linkki tilaisuuteen löytyy Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilta hyvaks.fi/palveluntuottajille.

Lisätietoja:

  • Virve Hongisto, palvelujohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 365 8561, virve.hongisto(at)hyvaks.fi
  • Anu Huovinen, palveluvastaava, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 568 9687, anu.huovinen(at)hyvaks.fi
Muokattu 20.2.2023