Kestävän liikkumisen suunnitelmatyö jatkuu toimenpiteiden ideoinnilla työpajoissa

Keski-Suomen liitto sekä Jämsän, Keuruun, Saarijärven, Viitasaaren ja Äänekosken kaupungit laativat kestävän liikkumisen suunnitelmaa. Ensimmäinen tavoitteiden määrittämiseen tähtäävä työpaja järjestettiin alkukesästä. Suunnitelmatyö jatkuu nyt toisella työpajalla, jossa ideoidaan yhdessä kaupunkien kanssa tärkeimpiä konkreettisia toimenpiteitä työn toteuttamiseksi.

Kestävän liikkumisen edistämiseksi on asetettu useita kansainvälisiä ja valtakunnallisia tavoitteita, joiden saavuttaminen vaatii kaupungeilta rohkeutta, poliittista tahtotilaa sekä aktiivisia toimenpiteitä. Suunnitelman toimenpideohjelmassa keskitytään tärkeimpiin kärkitoimenpiteisiin, joiden avulla voidaan vaikuttaa asenteisiin, koordinoida palveluita sekä kehittää liikennejärjestelmää. Myös edistämistyön jatkuvuuden varmistaminen on yksi hankkeessa ratkaistava asia, jotta kestävän liikkumisen edistämistyö saataisiin käyntiin ja jatkumaan saumattomasti myös hankkeen päätyttyä. Avainasemassa on yhteistyö eri toimijoiden ja sidosryhmien kesken.  

Työpaja järjestetään tiistaina 2.10. klo 13.30–15.00 (kahvit alkaen klo 13.15), valtuustosalissa, Kaupungintalolla. Työpajan ohjelma on liitteenä. Tervetuloa mukaan ideoimaan kaupunkiisi kohdistuvia kestävän liikkumisen toimenpiteitä. 

Tarjoilun järjestämiseksi pyydämme ilmoittamaan osallistumisestasi ja mahdollisista ruoka-aineallergioistasi 21.9. mennessä sähköpostitse: laura.mansikkamaki@sitowise.com

Lisätietoja:
Laura Mansikkamäki laura.mansikkamaki@sitowise.com, p. 050 537 7424
Tapio Kinnunen  tapio.kinnunen@strafica.fi, p. 050 325 2984