Koronarokotukset Äänekoskella, tiedote 21.9.2022

THL:n suosituksen mukaisesti 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille tarjotaan koronatehosterokote influenssarokotuksen yhteydessä. Tarkkaa ajankohtaa influenssarokotusten alkamiselle ei ole vielä tiedossa.Todennäköisesti rokotusaikoja influenssarokotuksiin pystytään tarjoamaan marraskuusta alkaen. Aikataulusta ilmoitetaan myöhemmin erikseen.

THL:n aiemmin antamat suositukset koronarokotusten perussarjasta ja tehosteista ovat yhä voimassa. Uusi, loppusyksylle suositeltava tehosterokotussuositus koskee vain tässä tiedotteessa mainittuja ryhmiä. Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa muille 18 vuotta täyttäneille vain erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Uuden tehosterokotteen voit ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotteen ottamista suositellaan vasta myöhemmin syksyllä samalla käynnillä influenssarokotteen kanssa.

Lisätietoa uudesta koronan tehosterokotteesta saat THL:n verkkosivuilta osoitteesta:

https://thl.fi/fi/-/thl-suosittelee-ikaantyneiden-ja-riskiryhmien-koronarokotussuojan-tehostamista-syksylla?

Lisätietoja:

Ylilääkäri Keijo Lukkarinen, p. 040 500 4313, keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Tartuntatautivastaava / Osastonhoitaja Riina Kainu, p. 020 632 2485, riina.kainu@aanekoski.fi

Muokattu 21.9.2022