Koronarokotukset Äänekoskella, tilanne 22.3.2021

THL päätti 19.3.2021 keskeyttää tilapäisesti AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön. Äänekosken terveyskeskuksesta asiakkaille annettuihin aikoihin keskeytyksellä ei ole merkitystä, sillä annetut rokoteajat toteutetaan Pfizerin tai Modernan rokotteilla. 

THL päätti 19.3. keskeyttää tilapäisesti AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön. Kyseisen rokotteen käytöstä jatkossa THL ohjeistaa aikaisintaan maanantaina 29.3.2021.

Äänekosken terveyskeskuksesta asiakkaille annettuihin aikoihin keskeytyksellä ei ole merkitystä, sillä annetut rokoteajat toteutetaan Pfizerin tai Modernan rokotteilla.

Aiemmin AstraZenecan rokotteen saaneita kehotetaan tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta. Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvolla. Äänekoskella AstraZenecan rokotetta saaneiden määrä on erittäin pieni. Annetun rokotteen nimen voi tarkastaa Äänekosken terveyskeskuksesta saadusta rokotustodistuksesta ja ohjeesta. Tähän mennessä kyseisen rokotteen aiheuttamista haittavaikutuksista Äänekoskella ei ole tullut yhteydenottoja.

Lisätietoa koronarokotteista  saa THL:n verkkosivuilta osoitteesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus

Lisätietoja:

Ylilääkäri Keijo Lukkarinen p. 040 500 4313, keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Tartuntatautivastaava / osastonhoitaja Riina Kainu, p. 020 632 2485, riina.kainu@aanekoski.fi