Koronarokotusten eteneminen Äänekoskella, tilanne 24.5.2021

Ensirokotuksen on saanut noin 7 500 äänekoskelaista. Rokotusaikoja voivat riskiryhmien lisäksi varata nyt myös perusterveet vähintään 40 vuotta täyttäneet

Äänekosken terveyskeskuksesta ei enää soiteta kuntalaisille, vaan asiakkaiden on itse varattava ensimmäinen rokotusaikansa joko sähköisesti tai soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen. Asiakas saa tehosterokotusajan (2.rokotus) ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Mikäli varattu tehosterokotusaika on tarve vaihtaa, sen voi tehdä ainoastaan soittamalla terveyskeskukseen – älä siis itse varaa korvaavaa aikaa sähköisesti! Kaikki sähköisessä ajanvarauksessa olevat ajat on tarkoitettu ensirokotteiden saajille.

Tällä hetkellä rokotusaikoja voivat sairauden perusteella riskiryhmiin kuuluvien lisäksi varata kaikki perusterveet vähintään 40 vuotta täyttäneet kuntalaiset. Koronan sairastaneet henkilöt voivat ottaa rokotteen 6 kuukauden kuluttua sairastamisesta.

Vakavalle koronavirustaudeille altistavista sairauksista löytyy tarkempaa tietoa 16.4.2021 julkaistussa tiedotteessa. 65 vuotta täyttäneet voivat valita ensirokotteeksi AstraZenecan rokotteen tai muun sillä hetkellä tarjolla olevan rokotteen. Sen sijaan alle 65-vuotiaiden ei ole mahdollista valita AstraZenecan rokotetta.

Rokotusajat toivotaan varattavan ensisijaisesti sähköisesti. Aikoja on varattavissa noin kolmeksi viikoksi eteenpäin. Rokotuspaikka on Äänekosken terveyskeskus, Terveyskatu 8.

Rokotusaikoja luodaan järjestelmään sitä mukaa, kun saadaan varmistus rokotteiden toimituksesta. HUOMIO! JOS AIKOJA EI NÄY JÄRJESTELMÄSSÄ VAPAINA, NIITÄ EI OLE VARATTAVISSA SILLÄ HETKELLÄ PUHELIMITSEKAAN! Soittamisen sijasta vapaita aikoja kannattaa seurata sähköisestä ajanvarauksesta, jonne peruutusten myötä saattaa yksittäisiä aikoja vapautua lähipäivillekin. Alla linkki sähköiseen asiointiin ja omahoitoon:

https://www.aanekoski.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/sahkoinen-asiointi-ja-omahoito

Avattuasi linkin, klikkaa ylimpänä olevasta otsakkeesta ”Sähköinen ajanvaraus”.

Valitse ajanvarauksen toiminnoksi palvelutuoteluokan valikosta ”Rokotusajanvaraus”. Sen jälkeen klikkaa ”Siirry ajanvaraukseen” palkkia. Valitse ”Palvelu”-kohtaan Covid19 rokotus. Halutessasi voit muuttaa ”Kellonaikaan” itsellesi sopivan kelloaikavälin (esim. 10.00-14.00) tai jättää valmiin kelloaikavälin näkyviin.

Tämän jälkeen klikkaa kohtaa ”Hae vapaat ajat”. Ne päivät, joilla on vapaita aikoja, näkyvät vihreinä. Valitse seuraavaksi kalenterista klikkaamalla päivä, jolloin haluamasi vastaanottoaika tulisi olla.

Valitsemasi päivän vapaat ajat näkyvät kalenterin alapuolella. Valitse haluamasi aika klikkaamalla ”Valinta”-ruutu valituksi. Lopuksi paina ”Tee ajanvaraus” painiketta ja täytä tietosi varaukseen. Varauskoodi kannattaa laittaa talteen, sen avulla voi tarvittaessa myös perua sähköisen varauksensa.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta varata aikaa sähköisesti, voit varata ajan soittamalla Äänekosken ajanvarausnumeroon, puh 020 632 2821. Numero palvelee ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-14.

Työelämässä olevien kannattaa kysyä rokotusvaihtoehdoista omalta työnantajaltaan, sillä osa työnantajista on tehnyt sopimuksen koronarokotusten toteuttamisesta työterveyshuoltonsa kanssa. Myös työterveyshuolloissa noudatetaan samaa rokotusjärjestystä, mitä terveyskeskuksessa.

Ensirokotteen on saanut noin 7 500 kuntalaista. Rokotusten etenemisen varmistamiseksi joudumme valitettavasti siirtämään pitkäaikaissairauksien kontrolliaikoja tavallista pidemmälle. Tarvittaessa sairauden oireiden vaikeutuessa ota yhteyttä terveyskeskukseen kontrolliajan nopeuttamiseksi, akuutissa tilanteessa hakeudu päiväpolille tai päivystykseen.

Rokotustiedotteita julkaistaan www-sivuilla vähintään kerran viikossa. Uusimmat tiedotteet löytyvät parhaiten Äänekosken kaupungin etusivun kohdasta Äänekosken kaupungin ajankohtaiset koronatiedotteet. Koska valtakunnalliset ohjeistukset muuttuvat välillä tiuhaankin, ajantasaiset tiedot kannattaa katsoa aina viimeisimmästä tiedotteesta.

Lisätietoa koronarokotteista saa THL:n verkkosivuilta osoitteesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/oma-koronarokotus-miten-miksi-ja-milloin-

Lisätietoja:

Ylilääkäri Keijo Lukkarinen p. 040 500 4313, keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Apulaisylilääkäri Marju Tammelin p. 040 549 3120, marju.tammelin@aanekoski.fi

Tartuntatautivastaava / osastonhoitaja Riina Kainu, p. 020 632 2485, riina.kainu@aanekoski.fi

.

3rd headline

Etiam sagittis vulputate mattis. Aenean accumsan eros a vulputate scelerisque. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Nullam gravida sagittis nibh, sed fringilla nisl mattis eu.

Muokattu 27.5.2021