Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmä:

Koronatilanne on vakaa ja rokotuksia on otettu hyvin

– Nyt annetaan eniten neljänsiä koronarokotuksia. Neljännen rokotuksen saavat THL:n uuden ohjeistuksen mukaan yli 12-vuotiaat immuunipuuttoiset henkilöt, yli 18-vuotiaat riskiryhmäläiset sekä kaikki yli 60-vuotiaat. Muutoin jos on saanut kolme rokotusta ja yksi korona on sairastettu, ei tarvitse enää neljättä rokotetta. Sairastettu koronavirusinfektio vastaa yhtä tehosterokotetta, totesi ylilääkäri Keijo Lukkarinen Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmän kokouksessa tänään 12.8.2022.

Rokotuksia on hyvin saatavilla ja rokotuspäiviä lisätään syksylle. Neljänsiä rokotuksia Äänekoskella on annettu jo 1 882 kappaletta, ensimmäistä ja toista annosta yli 14 000 ja kolmattakin yli 9 700.

– Muuhun Keski-Suomeen verraten meillä Äänekoskella rokotuskattavuus on hyvällä tasolla. Meillä väestö on ollut motivoitunut tulemaan rokotuksiin, Lukkarinen kiittää.

– Koronatilanne on suhteellisen rauhallinen Äänekoskella. Korona ei ole kuitenkaan sammunut ja virus on edelleen keskuudessamme. Se katsotaan edelleen yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi, mikä aiheuttaa toimenpiteitä meillä terveydenhuollossa, Lukkarinen sanoi.

Hyviä hygieniakäytäntöjä ja turvavälejä tulee edelleen noudattaa, eikä sairaana tai oireisena saa mennä töihin tai kouluun. Muutoin rajoitustoimia ei ole nyt käytössä ja maskia voi käyttää oman harkinnan mukaan.

Todellisia koronaviruksen tartuntamääriä ei tiedetä. Tauti on yleensä lieväoireinen, mutta se voi olla vaarallinen vanhuksille ja riskiryhmäläisille. Äänekosken hoitokodeissa koronatartuntoja on kesän aikana ollut Kotisatamassa ja Niittyvillassa sekä nyt Kuhnamossa, jonne asetettiin vierailukielto ensi torstaihin 18.8. asti.

Kesän aikana Äänekosken terveysaseman epidemiavastaanotolla on ollut 20-40 tartuntatapausta viikossa. Epidemiavastaanotto on auki maanantaista perjantaihin. Epidemiavastaanotto toimii terveysasemalla opiskeluterveydenhuollon tiloissa, joten opiskeluterveydenhuolto toimii Kauppakadun väistötiloissa ainakin vuoden loppuun asti.

Lisätietoja:

Ylilääkäri Keijo Lukkarinen, 040 500 4313, keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Muokattu 12.8.2022