Koskela kuuluu kaikille! Juhlaviikolla 17.4.-23.4.2023 juhlistetaan 80-vuotiasta Koskelaa!

Koskelan setlementti ry on aloittanut toimintansa vuonna 1943 ja muotoutunut merkittäväksi toimijaksi Äänekoskella. Koskela kuuluu kaikille! -slogan elää ja jokaisella äänekoskelaisella on varmasti oma näkökulma ja mielipide Koskelasta. 80-vuotiasta Koskelaa juhlistetaan tapahtumarikkaalla juhlaviikolla, joka huipentuu kahteen 80 tarinaa Koskelasta -esitykseen.
mainos

Koskela kuuluu Suomen Setlementtiliittoon ja on sitä kautta osa kansainvälistä setlementtiliikettä. Setlementtityön tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta, moniarvoisuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomassa Koskelassa setlementtityötä tehdään usealla eri toimialalla. Vakinaisen henkilökunnan (n. 20) lisäksi Koskelassa on sata tuntiopettajaa ja tämän myötä hyvin laaja-alainen eri aihealueiden asiantuntemus.

Koskelan 80v. -juhlavuoden kohokohta on peräti viikon mittainen. Kevätlukukauden päättävä Juhlaviikko 17.4.-23.4.2023 tarjoilee ohjelmaa kaikenikäisille eri puolilla Äänekoskea: kuunneltavia ja katseltavia esityksiä, osallistavia työpajoja, taidenäyttelyitä, teemakahviloita...

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Viikon ohjelma löytyy Koskelan kotisivuilta täältä.  

Juhlaviikko huipentuu kahteen 80 tarinaa Koskelasta -esitykseen, jota Pilvi Honka ja Teppo Seppänen ovat valmistelleet jo pitkään apujoukkojensa kanssa. Esitys toteutetaan dokumenttiteatterin hengessä ja lähes kaikki esityksessä käytettävä materiaali on napattu ensikädenlähteestä, kuten pöytäkirjoista, haastatteluista tai vaikkapa lattialle pudonneesta muistilapusta. Tuloksena on ihmisten näköinen Koskela-esitys – lämmin, yhteisöllinen ja oma. Esityksiin on vapaa pääsy.

Yhteystiedot:

Paula Nieminen-Lehto, 040 7473 541 (Koskelan Setlementti ry)

Pilvi Honka, 044 3646 546 (80 tarinaa Koskelasta)

Merja Kopare-Närhi, 040 6208 486 (Juhlaviikon markkinointi)

www.koskelansetlementti.net

Muokattu 14.3.2023