Koulut aloitetaan lähiopetuksessa - 12-15 vuotiaiden rokotukset alkavat Äänekoskella

Äänekoskella on todettu kuluneella viikolla 16 uutta koronavirustartuntaa. Altistuneita on yhteensä 50. Altistuneet on asetettu karanteeniin ja kaikki tartuntaketjut on toistaiseksi saatu jäljitettyä.

Koulut aloitetaan 11.8. lähiopetuksessa. Yläkoulussa ja toisella-asteella on voimassa vahva maskisuositus.

Koronarokotukset

12-15 vuotiaiden koronarokotukset alkavat Äänekoskella. Perusturvatoimiala tiedottaa yhdessä kasvun ja oppimisen toimialan kanssa rokotuskäytänteistä lähiaikoina. 

Koronarokotteen ensiannoksen on saanut tähän mennessä saanut 11700 äänekoskelaista, joka on noin 63 prosenttia asukkaista. Toisen annoksen on saanut 6 800 äänekoskelaista.

Äänekosken kaupunki kehottaa vielä rokottamattomia ihmisiä ja erityisesti nuoria aikuisia ottamaan koronarokotteen. Rokotusaikoja on tällä hetkellä hyvin tarjolla.

Yleisötilaisuudet ja harrastustoiminta

Äänekosken koronajohtoryhmä on kokoontunut 6.8.2021 ja linjannut, että Äänekoskelle ei toistaiseksi ryhdytä rajoittamaan yleisötilaisuuksien järjestämistä tai harrastustoimintaa tällä hetkellä voimassa olevia rajoituksia enempää. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja linjausta päivitetään tarvittaessa.   

Koronajohtoryhmä haluaa muistuttaa, että sairaana tulee jäädä kotiin ja hakeutua koronatestiin. Turvavälejä, käsi- ja yskimishygieniaa tulee noudattaa sekä käyttää maskeja lähikontakteissa. Lisäksi suositellaan koronarokotuksien ottamista.

Seniorikeskustoiminta käynnistyy tauon jälkeen

Äänekosken seniorikeskustoiminta käynnistyy jälleen syksyllä. Toiminnoissa otetaan huomioon koronaturvalliset toimintatavat.   

Lisätietoja

Ylilääkäri

Keijo Lukkarinen

p. 040 500 4313

keijo.lukkarinen@aanekoski.fi

Muokattu 6.8.2021