Länsi ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston kokoontumisrajoitus 10 henkeä 22.12. alkaen


Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 17.12.2020 päätöksen, jonka mukaan kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Päätös on voimassa 22.12.2020‒17.1.2021 välisen ajan. Aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Aluehallintoviraston mukaan enintään 10 hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää. Avi:n tiedotteeseen tästä.

Äänekosken kaupunki suosittaa, että yllä mainittua 10 hengen kokoontumisrajoitusta noudatetaan tästä hetkestä alkaen.

Kaikki alueen sairaanhoitopiirit ovat epidemian kiihtymisvaiheessa

Aiemmin tässä kuussa alkaneet tiukemmat kokoontumisrajoitukset ovat rauhoittaneet Länsi- ja Sisä-Suomen alueen tartuntatautitilannetta, mutta eivät vielä tarpeeksi. Tämän vuoksi kymmenen hengen rajoitus on nyt tarpeen koko alueella, etenkin kun tiedetään joulun ja uuden vuoden juhlakauden lisäävän ihmisten liikkuvuutta sekä Suomen sisäisesti että Suomen ja ulkomaiden välillä.

Valtakunnallisesti COVID19-epidemiatilanne on edelleen hyvin vakava ja tilanteen laajamittainen, äkillinen heikentyminen on mahdollista koko maassa.

Äänekosken kaupunki on suosittanut vahvasti maskien käyttöä kaikissa julkisissa tiloissa sekä kaupungin työntekijöillä aina kun ollaan lähikontaktissa toisten aikuisten kanssa. On erittäin tärkeää, että jokainen meistä noudattaa erityistä varovaisuutta ja huomioi viranomaisten antamat suositukset ja ohjeet, jotta epidemiatilanne saadaan hallintaan.

Kaikki lähikontaktit toisiin ihmisiin, jotka eivät ole välttämättömiä, on syytä jättää pois, myös joulun vietossa

Lisätietoja:

Keijo Lukkarinen
Ylilääkäri
Äänekosken kaupunki
040 500 4313
keijo.lukkarinen@aanekoski.fi