Lasten ja nuorten ääni kuuluviin Ääniä festivaalilla – festivaalin nuorin taiteilija löytyy Sumiaisista

Kolme Emma-ehdokkuutta haalinut Lauri Haav ja Toistuvat Yllätykset -kollektiivista tuttu Aina nousevat heinäkuussa Ääniä Festivaalin lavalle. Monitaidefestivaalin ohjelma pystytään pitämään pitkälti maksuttomana paikallisten yhteistyökumppaneiden ansiosta.

Heinäkuun viimeisellä viikolla lavalle nousevat Jyväskylästä ponnistava, viime vuonna debyyttialbuminsa julkaissut Lauri Haav sekä muun muassa YleX Nosteessa-äänestyksessä mukana ollut Aina. Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis ja Taikuri Jore tarjoavat ohjelmaa myös perheen pienimmille. Loiskis-orkesterin esitys myös viitotaan.

Äänekosken Energia on yksi monitaidefestivaalin tulevan kesän yhteistyökumppaneista. Paikallinen energiayhtiö tarjoaa Ääniä Festivaalin nuorten ja lastenohjelman esiintyjiä. 

– Jotta voimme tarjota ilmaista ohjelmaa kaikille, on tärkeää saada mukaan mahdollisimman paljon kumppaneita. Äänekosken Energian osallistuminen musiikki- ja ympäristötaideohjelman tuottamiseen oli kuin lottovoitto festivaalille, kiittelee ohjelmatuottaja Mimi Steffansson.

Festivaalin nuorin taiteilija löytyy Sumiaisista. Silver_Effect -artistinimeä käyttävä viidesluokkalainen Saimi Riikonen taiteilee tussilla erilaisia hahmoja.

– On mahtavaa saada näin nuori taiteilijan alku mukaan! Saimi käyttää mahtavalla tavalla värejä ja hänen töissään on monia ulottuvuuksia.

Jyväskylästä kotoisin oleva Le Roi edustaa musiikkiohjelmiston raskainta päätyä. Tarttuvat melodiat ja hassuttelevat soundit yhdessä massiivisten kitaravallien kanssa luovat ristiriitaisen tunnelman olematta kuitenkaan sitä. Lisäksi kauniin Häränvirran rannalla näkyy ja kuuluu  17-henkinen orkesteri Jokisen Monta Syytä, joka on pasunisti Jani Jokisen luotsaama kokoonpano. Laulun sanoituksia, melodioita, sointukulkuja ja harmonioita on yhdistetty modernilla tavalla vanhaan perinteeseen. 

– Tulemme täydentämään lasten ja nuorten ohjelmaa vielä kevään mittaan. Toivottavasti jo tähän mennessä julkaistussa ohjelmassa löytyy monelle erilaiselle festarikävijälle mieluista koettavaa! Steffansson sanoo.

Turvallisuuden takaamiseksi festivaaliohjelma levittäytyy useiksi pieniksi tapahtumiksi. Keskustan lisäksi ohjelmaa on myös muilla asuinalueilla. Esittävä taide ja näyttelyt käynnistävät tapahtumaviikon musiikkiohjelman painottuessa loppuviikkoon. Kulttuurista nauttiminen onnistuu myös etänä, sillä taidetta tarjoillaan niin suorina verkkolähetyksinä kuin virtuaalinäyttelyjenkin muodossa.

Koko ohjelmisto löytyy festivaalin verkkosivuilta aaniafestivaali.fi. Lisää ohjelmistoa julkaistaan kevään aikana.

Musiikki: Lauri Haav, Aina, Loiskis-orkesteri, Le Roi, Ville-Veikko Liekkinen, Sami Heikkilä, Mantaray, Jokisen Monta Syytä 

Näyttelyt ja työpajat: Max Steffansson, Kirsi-Maria E. Törönen ja Anton Ripatti, Silver_Effect, Ari Liimatainen

Esittävä taide: Kosminen Orava, Taikuri Jore, Åbo Lit

Ääniä Festivaali on uudenlainen monitaidefestivaali, joka järjestetään Äänekoskella 26.7.–1.8.2021. Festivaalin ohjelmisto koostuu musiikkiesityksistä, näyttelyistä ja työpajoista sekä esittävästä taiteesta. Tapahtumaa järjestävät paikalliset Kulttuuri- ja mediaosuuskunta Pukkimäki Osk ja Äänekosken rockmusiikin yhdistys Ärmy ry. Äänekosken kaupunki on tapahtuman pääyhteistyökumppani vuonna 2021. Ääniä Festivaali toimii voittoa tavoittelemattomasti ja kestävän kehityksen periaatteita vaalien.

Lisätietoja

Mimi Steffansson, ohjelmatuottaja

p. 045 845 0275, mimi@aaniafestivaali.fi

Jasu Rossi, vastaava tuottaja

p. 050 911 4731, jasu@aaniafestivaali.fi

Taija Kolehmainen, viestintäpäällikkö

taija@aaniafestivaali.fi

Muokattu 16.5.2022