Linkki-joukkoliikenteen kesäaikataulut tulevat voimaan maanantaina 3.6.2024

Linkki-linja-autot liikennöivät kesäaikataulujen mukaisesti 3.6.–7.8. Kesällä liikennöidään linjoja S1–S6, 3, 5, 7, 8, 9, 9K, 12, 12K, 13, 14, 14M, 15, 16, 20, 21, 22, 23, 32, 36, 37, 38, 41, 42, 45 ja 46. Seutuliikenne-Linkeistä liikennöivät linjat 140, 141 ja 143, samoin ELY-keskuksen Korpilahden seutulinja 113.

Kaikkia Linkki-liikenteen linjoja ei ajeta kesäkaudella. Linkki-liikenne täydentyy 8.8. alkaen linjojen 1M, 2V, S2M, 3K, 4K, 5K, 15K, 16M, 22M, 26, 31, 34, 38K, 38R, 39 ja 40 talviliikenteen tarjonnalla.

Kesäajan aikataulut ja reitit kannattaa tarkistaa sähköisestä palvelusta https://reittiopas.jyvaskyla.fi, jota voi käyttää joko älypuhelimella tai tietokoneella. Myös perinteisiä, painettuja aikatauluvihkoja saa maksutta jakelupisteistä. Aikataulujen jakelupisteitä ovat

 • Linkki-palvelupiste (Asemakatu 7)
 • R-kioskit Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Äänekoskella
 • Linkki-linja-autot

Aikatauluvihkon näköisversio löytyy sähköisenä pdf-tiedostona osoitteesta https://linkki.jyvaskyla.fi/aikataulut-ja-reitit/aikataulut .

Linjasto uudistuu, moni asia muuttuu!

Linkin linjastouudistus astuu voimaan 3.6. alkaen ja se tietää muutoksia monille yhteysväleille:

 • Uudet linjat 9, 9K, 45 ja 46
 • Super-Linkit ja runkolinjojen muuttuvat linjanumerot: S1, S2, S3, S4, S5 ja S6
 • Muuttuvat reitit linjoilla 14, 20, 8 ja 22
 • Lakkaavat linjat 4, 19, 19L ja 12T
 • Uudet seutuliikenteen linjanumerot: 113, 140, 141, 143

Tarkista linjojen tarkemmat reitit osoitteesta https://reittiopas.jyvaskyla.fi. Muutosten takia omien kulkuyhteyksien tiedot on tärkeää tarkistaa etukäteen, ennen kuin menee pysäkille odottamaan kyytiä. Linjanumerot ja reitit 3.6.2024 alkaen löytyvät myös Linkin nettisivulta https://linkki.jyvaskyla.fi/linjastouudistus2024.

Linjastouudistuksen lisäksi Linkki-liikenteeseen tulee 3.6. myös useampia muita muutoksia. Linkin Waltti-lipulla voi jatkossa matkustaa myös Äänekoskelle, Hankasalmelle, Petäjävedelle ja Toivakkaan. Aluelaajennuksen myötä myös maksuvyöhykkeisiin tulee 3.6. alkaen muutoksia, ja niiden yhteydessä kausilippujen hintoja on hieman nostettu. Tarkemmin Linkki-liikenteen kesäliikenteessä voimaan tulevista muutoksista voi lukea osoitteesta  https://linkki.jyvaskyla.fi.

Liikennöitsijöiden vaihdoksia Linkki-joukkoliikenteessä

Kesäajokauden alkaessa Länsilinjat Oy päättää liikennöinnin Jyväskylän seudulla. Länsilinjat on ajanut vanhan linjaston mukaisia linjoja 1, 1M, 2, 2M, 4, 19, 19L ja 42, nyt näiden yhteysvälien kilpailutetuksi liikennöitsijäksi vaihtuu Koiviston Auto Jyväskylä Oy. Sama liikennöitsijä ajaa jatkossa vihreillä Linkki-linja-autoilla myös Äänekosken ja Hankasalmen suunnan kilpailutettua joukkoliikennettä.

Lisätiedot: 

Joukkoliikennesuunnittelija Jouni Enroos, p. 050 461 7119, jouni.enroos[at]jyvaskyla.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 7.6.2024 klo 14:26

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.