Maire Hiiri ja Veikko Nalle vierailevat päiväkodeissa


Historiallisiin lauluihin keskittyvät musiikkituokiot käynnistyvät tällä viikolla päiväkodeissa. Ne ovat osa Äänekosken kaupungin kulttuuritoimen Äänemme Soi -projektia.

Korkeaan ikään ehtineet Veikko Nalle ja Maire Hiiri aloittavat tällä viikolla musiikkipedagogi Heidi Kurtin kanssa kiertueen kaupungin päiväkodeissa. Repussaan heillä on elävää kulttuurihistoriaa – lauluja, joita on laulettu jo sata vuotta sitten. 

Perinteiset laulut ovat sukupolvia yhdistävää loimilankaa, osa yhteistä muistiperintöä. Historiallista laulumateriaalia on koostettu lokakuussa käynnistyneiden vanhuspalveluyksiköiden taideresidenssien sisältöjen pohjalta.

- Lapsuuden laulut voivat olla tärkeä muistin, toimintakyvyn ylläpitämisen ja kommunikaation väline etenkin muistisairauksista kärsiville. Jopa puhekykynsä menettäneet voivat kykenevät usein laulamaan lapsuudestaan tuttuja lauluja. Lapsille puolestaan on voimaannuttavaa kokea olevansa osa jatkumoa, jossa he laulavat samoja lauluja joita isovanhemmat ja isoisovanhemmat ovat lapsina laulaneet, Kurtti kertoo.

Tuokioissa lauluja käsitellään leikin, soiton, musiikkiliikunnan ja laulun avulla.

Lisätietoja:

Heidi Kurtti
Kulttuuriavustaja
Äänekosken kaupunki
041 8060409
heidi.kurtti@aanekoski.fi

Laura-Kristiina Moilanen
Vs. kulttuurituottaja
Äänekosken kaupunki
040 1863276
laura-kristiina.moilanen@aanekoski.fi