Maskisuositukset jatkuvat entisenkaltaisina Keski-Suomen hyvinvointialueella

Keski-Suomen hyvinvointialueen Koronarokotenyrkin kokouksessa todettiin tänään 2.5.2023, että maskisuositukset jatkuvat entisellään Keski-Suomessa sekä henkilökunnan että sairaaloissa ja pitkäaikaishoitolaitoksissa käyvien vierailijoiden osalta. 

Tilanne viimeisen kuukauden ajalta osoittaa, että koronatartuntojen määrä on Keski-Suomen alueella lähtenyt lievään kasvuun. Jätevesiseurannan perusteella Keski-Suomen alueella esiintyy tällä hetkellä koronaa enemmän kuin noin kuukausi sitten. Tätä tukee koronapotilaiden määrän lisääntyminen erityisesti perusterveydenhuollossa. Erikoissairaanhoidossa on viime aikoina ollut vain yksittäisiä koronapotilaita. Myös henkilökunnan keskuudessa on koronan yleistyessä ollut hieman enemmän koronaa.

Tämän päivän kokouksen perusteella henkilökunnan tulee käyttää kirurgista suu-nenäsuojainta kohdatessaan riskiryhmiin kuuluvia potilaita.

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan suu-nenäsuojaimien eli maskin käyttöä yksiköissä jatketaan alla olevien ohjeiden mukaisesti. Henkilökunta käyttää edelleen kirurgista suu-nenäsuojainta muiden varotoimiohjeiden lisäksi, kunnes todetaan, että intensiivinen hengitystieinfektiokausi on Suomessa päättynyt.

Henkilökunta käyttää aina kirurgista suu-nenäsuojainta seuraavissa tilanteissa:

 • aina, jos potilaalla on hengitystie-infektion oireita
 • somaattisten vuode- ja valvonta/teho-osastojen potilashuoneissa sekä hoidettaessa näitä potilaita    muualla sairaalassa (esim. kuvantaminen, kliininen fysiologia, laboratorio)
 • iäkkäiden hoito- ja hoivakodeissa
 • kaikki ammattiryhmät käyttävä suojaimia ikäihmisten ja muiden riskiryhmiin kuuluvien kotikäynneillä, mikäli kyseessä on yli 65-vuotias tai vakavalle koronataudille altis asiakas
 • vammaispalveluyksiköissä ja henkilökohtaisena avustajana toimiessa, mikäli hoidettavat henkilöt ovat yli 65-vuotiaita tai kuuluvat vakavalle koronataudille alttiiden ryhmään
 • päivystyspoliklinikoiden potilastiloissa
 • ensihoidossa hoidettaessa yli 65-vuoti​​​​​​​aita tai vakavalle koronataudille alttiita henkilöitä
 • lasten hoidossa vain vakavalle koronalle alttiiden potilaiden ja asiakkaiden hoitotilanteessa
 • poliklinikoiden ja muiden ajanvarausvastaanottojen vastaanottohuoneissa hoidettaessa:
 • vakavasti immuunipuutteisia potilaita
 • yli 65 v. potilaita
 • jos potilas käyttää kirurgista suu-nenäsuojainta
 • jos potilas toivoo kirurgista suu-nenäsuojainta käytettävän

Hengitystieinfektiokauden aikana henkilökunta voi halutessaan käyttää kirurgista suu-nenäsuojainta myös kaikissa potilas- ja asiakaskontakteissa.

Mikäli henkilökunta ei pysty käyttämään tarvittavaa kirurgista suu-nenäsuojainta, vaihtoehtona on kasvot peittävä visiiri.

Kirurgista suu-nenäsuojainta ei tarvitse käyttää käytävillä, yleisissä aulatiloissa, kansliatiloissa tai työ- ja kokoushuoneissa.

Ohjeet: omaisille, vierailijoille ja saattajille

​​​​​​​Vierailijoita, omaisia ja saattajia suositellaan käyttämään kirurgista suu-nenäsuojusta heidän vieraillessaan potilashuoneissa aikuisten somaattisilla vuode-, valvonta- ja teho-osastoilla.  Myös ikääntyneiden hoiva- ja hoitokodeissa kirurgista suunenäsuojainta suositellaan omaisille ja vierailijoille. Kyseistä suojainta ei voi edellyttää käytettävän ja lopullinen päätös jää vierailijalle, omaiselle tai saattajalle.

 • Suojain annetaan hoitoyksiköstä, ellei henkilöllä ole sitä jo tullessa.
 • Jos vierailija tai saattaja ei voi halutessaan käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta, hänelle annetaan kasvovisiiri hoitavasta yksiköstä.

Uutinen julkaistu 3.5.2023

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023