Maskisuositus yläkouluun/Harrastustoiminnassa edellytetään koronasuositusten noudattamista

Tiedote 1.2.2021

Koronajohtoryhmä on kokoontunut tänään ja antanut maskisuosituksen 7.-9.-luokkien oppilaille koulupäivän aikana. Nuorisotilat pidetään kiinni 14.2. saakka. 

Kaikki Äänekosken kaupungin hallinnoimissa sisäliikuntatiloissa järjestettävät ottelut, turnaukset ja harjoituspelit on kielletty 14.2. asti.Poikkeuksena valtakunnallisen sarjatason I ja II -divisioonan pelit, jotka voidaan järjestää maksimissaan 10 hengen yleisöllä, mikäli koronaturvallisuus pystytään varmistamaan. 

Kulttuuri- ja liikuntalajien harrastustoimintaa voidaan kaupungin hallinnoimissa tiloissa jatkaa noudattamalla koronaturvaohjeita kuten maskisuositusta, turvavälejä ja käsihygieniaa, sekä lajiliittojen laatimia koronaohjeita. Harrastustoiminnan järjestäjän on kiinnitettävä erityistä huomiota ja valvottava koronaturvallisuuden noudattamista. Ryhmien vetäjien on käytävä jokaisen ryhmän kanssa erikseen koronaohjeistus läpi. 

Koronajohtoryhmä vetoaa asukkaisiin, että rajoituksia ja suosituksia jaksettaisiin noudattaa. Kasvomaskin käyttäminen on toisista ja itsestä välittämistä. Asukkaita kehotetaan lisäksi harkitsemaan vakavasti, onko esimerkiksi osallistuminen harrastustoimintaan täysin välttämätöntä.

Lisätietoja:
Keijo Lukkarinen
Ylilääkäri
Äänekosken terveyskeskus
040 500 4313
keijo.lukkarinen@aanekoski.fi