Matkahuollon kausi- ja sarjaliput siirtyvät matkakorteilta puhelimeen - Uudistetut valtakunnalliset liput sovellukseen 2.5.2023

Matkahuollon mainos
Matkahuolto tiedottaa, että matkakorteilla olevien kausi- ja sarjalippujen siirto Reitit ja Liput -mobiilisovellukseen on sujunut suunnitellusti. Suuri valtakunnallinen muutos tapahtuu 2.5.2023, kun valtakunnalliset sarjaliput siirtyvät sovellukseen ja samalla lippuvalikoima uudistuu. 

Matkakorttien myynti ja lisälataaminen päättyy pääsääntöisesti 30.6.2023. Matkakorttia voi kuitenkin käyttää sillä olevan lipputuotteen voimassaoloajan loppuun, pisimmillään 30.6.2024 saakka. 

Peruskoululaisten liput säilyvät toistaiseksi matkakorteilla. Ne voidaan kuitenkin siirtää sovellukseen jo 2023–2024 -lukuvuoden alusta alkaen kunnan tai koulun niin toivoessa. Äänekosken kaupunki tiedottaa asiasta myöhemmin suoraan oppilaiden huoltajia. 

Lisäksi matkakorteille jää tarjolle kaksi muuta lippuvaihtoehtoa, jotka on tarkoitettu tilanteisiin, joissa matkustajalla ei ole mahdollisuutta käyttää matkapuhelinta ja Reitit ja Liput -sovellusta.  

Vaihtoehdot ovat:

• laskutettavat luottoliput, jotka on tarkoitettu yritysten ja yhteisöjen käyttöön 

• arvokortit yksittäisille matkustajille. Arvokortit ladataan busseissa. 

Matkakortit tilataan keskitetysti Matkahuollosta myöhemmin ilmoitettavasta osoitteesta.  

Matkakorttikauppa ja Bussiliput-sovellus sulkeutuvat 

Kaikki lipputuotteet ovat ostettavissa Reitit ja Liput -sovelluksesta 2.5.2023 lähtien. Matkakorttien myynti ja lataus ovat päättymässä, ja tämän vuoksi myös Matkakorttikauppa sulkeutuu 14.5.2023. 

Lisäksi Bussiliput-sovellus poistuu käytöstä 30.6.2023. Asiakkaita on hyvä muistuttaa siirtymään Reitit ja Liput -sovelluksen käyttöön jo hyvissä ajoin.

Peruskoululaisten liput tilataan ja toimitetaan keskitetysti 

Peruskoululaisten matkakorttien tilaus- ja toimitustapa muuttuu. Jatkossa liput tilataan ja toimitetaan keskitetysti. Uudet peruskoululaisten matkakortit on tilattava ja vanhat palautettava 16.6.2023 mennessä. 

Peruskouluille on toimitettu ohjeet uudesta toimintamallista ja Äänekosken kaupunki tiedottaa asiasta myöhemmin suoraan oppilaiden vanhempia.

Lisätietoja:

Matkahuollon verkkosivuilta 

Matkahuollon tiedotteesta 27.4.2023

Äänekosken kaupungin kuljetussuunnittelija
Tommi Maanselkä
040 835 4720
tommi.maanselka@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 28.4.2023, muokattu 9.5.2023 klo 08:04

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023