Merkittävät työllisyyden hankkeet Äänekoskella päättyivät

Nainen puhujanpöntössä, jossa Äänekosken vaakuna.
Äänekosken työllisyyspalvelujen kolmevuotiset Kykyä työelämään ja Opsopankki-hankkeet päättyvät nyt elokuussa. Molempien hankkeiden tulokset puhuvat puolestaan.

Kykyä työelämään -hanke auttoi työllistymään

Kykyä työelämään -hankkeen loppuseminaaria vietettiin viime viikolla valtuustosalissa. Äänekosken kaupungin, Laukaan ja Konneveden kuntien yhteisessä Kykyä työelämään -hankkeessa on tuettu osatyökykyisiä työttömiä työnhakijoita ja tulokset ovat hyviä.

– Hankkeen asiakkaista lähes puolet työllistyi ja noin 10% ohjautui opiskelemaan. Mahtava tulos, mistä nöyrin kiitos kaikille hankkeeseen osallistuneille tahoille. Pidetään kaikista huolta, kaupunginjohtaja Matti Tuononen toteaa.

Hankkeen tavoitteena on ollut mm. luoda tilannekuva osatyökykyisten määrästä alueella, koota yhteen osatyökykyisille tarkoitetut palvelut sekä luoda kuntien palveluohjausmalli osatyökykyisten työllistämiseen ja työelämässä pysymiseen.

Lue lisää Kykyä työelämään -hankkeesta täältä.

Äänekoskella on nyt oppisopimuspaikkojen OPSO-pankki

Opsopankki-hankkeen päätöstilaisuus pidettiin tällä viikolla Willessä. Hankkeen avulla on haluttu ottaa kaikki hyöty irti oppisopimusmahdollisuudesta. Tarkoituksena on ollut rakentaa Äänekoskelle oppisopimustyöpankki, joka edistää oppisopimusten laajempaa hyödyntämistä alueella.

Oppisopimuksella voidaan kouluttaa juuri yrityksen tarpeisiin sopiva työntekijä. Äänekosken kaupungin verkkosivuille on aloitettu kokoamaan ns. OPSO-pankkia, johon alueen yritykset voivat ilmoittaa avoimia oppisopimuspaikkoja.

– Oppisopimuskoulutus on loistava mahdollisuus monelle työllistyä. Kiitos hankkeen työntekijöille, työnantajayrityksille ja kaikille sidosryhmille erinomaisesti toteutetusta hankkeesta, Matti Tuononen sanoo.

Lue lisää Äänekosken oppisopimuspaikoista lisää täältä.

Väkeä istumassa värikkäässä kahvilassa.

Lisätietoja:

Kykyä työelämään -hankepäällikkö Leena Varo-Honkonen, 040 489 4067, leena.varo-honkonen@aanekoski.fi

Opsopankki -hankepäällikkö Maarit Polmio, 040 614 9954, maarit.polmio@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 31.8.2023

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023