Neuvokas perhe ammattilaisten ja perheiden tukena  

Neuvokas perhe -menetelmä tarjoaa tietoa, vinkkejä ja ideoita perhearjen hyvinvoinnin tueksi sekä perheille että lapsiperheiden hyvinvoinnin parissa työskenteleville ammattilaisille.

- Kun syöminen, liikkuminen, lepo, ruutuaika tai lapsen keho pohdituttaa, on Neuvokas perhe apuna, kertoo ravitsemusterapeutti Amma Antikainen Keski-Suomen sairaanhoitopiiriltä.

Neuvokas perhe on Suomen johtava lapsiperheiden elintapojen asiantuntija ja osa Suomen Sydänliiton toimintaa. Ammattilaisille Neuvokas perhe tarjoaa tutkittuun tietoon pohjautuen koulutuksia ja työvälineitä perheiden vahvuus- ja voimavarakeskeiseen elintapaohjaukseen sekä ideoita ja materiaalia lasten ruokakasvatukseen.

Maksuttomat ja avoimet webinaarit – ammattilaisille ja perheille

Neuvokas perhe tarjoaa laajan kattauksen maksuttomia webinaareja. Poimi kalenteriisi syksyn 2022 Neuvokas perhe -webinaarit ja ilmoittaudu mukaan neuvokasperhe.fi-verkkosivulta:  

• To 29.9. klo 13–14, Neuvokas perhe-kortti ja muut työvälineet omassa työssäni

• To 13.10. klo 12.30–13.30, Vauva ruokailee – miten ohjata vanhempia ensimmäisen vuoden syömiskysymyksissä?

• To 26.10. klo 13–14, Miten kannustaa perhettä terveisiin elämäntapoihin, kun arkihaasteita on paljon? Esimerkiksi perheet, joissa on päihteiden käyttöä, nepsypiirteisiä lapsia, väsähtäneet vanhemmat tai eron tuomia haasteita.

• Ti 8.11. klo 13–14, Uutta tietoa vanhempien kokemuksista lapsen painon puheeksiottoon liittyen. Mitä vanhemmat toivovat ja miten toimia, että yhteistyö sujuu?

Neuvokas perhe osa lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittämishankkeita

Neuvokas perhe -menetelmän jalkautusta toteutetaan Keski-Suomessa osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman lapset, nuoret ja perheet kokonaisuutta. Neuvokas perhe -koulutusta on tulossa Keski-Suomeen talvella 2022−2023.

Lue lisää menetelmästä:

Neuvokasperhe.fi-verkkosivulta.

Lisätietoja:

Amma Antikainen, ravitsemusterapeutti, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, 050 300 4912, amma.antikainen(at)ksshp.fi

Hanna Hämäläinen, projektipäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 050 311 8684, hanna.k.hamalainen(at)jyvaskyla.fi

Muokattu 13.9.2022