Opsopankki-hankkeen loppuseminaari 29.8.2023

Ihmisiä pöydissä ja yksi puhuja.
Kolme vuotta kestäneen ESR-rahoitteisen ja Äänekoskella toimineen Opsopankki-hankkeen päätöstilaisuus järjestettiin Ravintola Willessä tällä viikolla. Tilaisuuteen oli kokoontunut kutsuttuina hankkeen yhteistyökumppaneita verkostoista, yrityksistä, oppilaitoksista ja työllisyydenalan toimijoista.

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen avasi tilaisuuden ja kertoi Äänekosken rakenteesta, jossa metsäteollisuus on vahva, mutta palveluiden työpaikkoja on vain vähän. Tuononen mainitsi, että Valtra on ohittanut työntekijöidensä määrässä kaupungin, työllistäessään tällä hetkellä noin 1000 vakituista työntekijää.

Matti Tuonosen arvion mukaan tulevaisuudessa yritykset kilpailevat ammattiosaajista ja tämä johtaa siihen, että koulutuksen arvostus kasvaa entisestään. Tuononen piti oppisopimusta erinomaisena keinona hankkia oikeanlaista osaamista ja vastata sillä tavoin työnantajien tarpeisiin palkata uusia työntekijöitä tai kouluttaa olemassa olevaa henkilöstöä.

Pekka Ylikojola Mikko Kesä Oy:stä kertoi etäyhteydellä ulkoisesta arvioinnista, jonka he olivat hankkeesta toteuttaneet. Johtopäätöksissään he toivat esiin hankkeen asiakkaiden oman motivaation ja aktiivisuuden merkityksen oppisopimuksen onnistumiselle - lähtien koulutusalan valinnasta aina oppisopimustyöpaikan etsimiseen ja löytämiseen.

Hankepäällikkö Maarit Polmio esitteli hankkeen toimintaa ja tuloksia. Hankkeessa aloitti 87 asiakasta ja oppisopimuksen heistä aloitti 23. Asiakkaista 22 henkilöä työllistyi ja päiväopiskelut aloitti 11 asiakasta. Määrälliset asiakastavoitteet ylitettiin ja hankkeen tavoitteena ollut Opsopankki löytyy Äänekosken kaupungin verkkosivuilta.

Ravintolan maineikkaan, kielen mennessään vieneen Vohvelibuffan ohessa Duo Raparperitaivas tarjoili nautittavaa musiikkia, joka viimeistään nostatti osallistujien tunnelman kattoon! Osaava duo otti yleisönsä ja toimi mainiona loppusilauksena Opsopankki- hankkeen päätöstilaisuudelle.

Kaksi miestä laulaa käsissään kitarat.

Uutinen julkaistu , muokattu 31.8.2023 klo 09:35

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023