Plänet B lanseerasi vastuullisuustyökalun Äänekosken biokiertotalous-ekosysteemiin

KATSO JA VAIKUTU – SEE OUR IMPACT

PLÄNET B FROM Ä TO B

Miksi on järkevää ja vastuullista harjoittaa liiketoimintaa maailmanluokan biokiertotalous-ekosysteemissä? Sen tarinan kertoo Plänet B Äänekoskelta yhdessä yritysten kanssa, juuri lanseeratun vastuullisuusraportointityökalun Impact Reportin avulla.

Raportointityökalun avulla kerrotaan mihin maailman laajuisiin ja paikallisiin ongelmiin Plänet B ekosysteemin toiminnalla voidaan vaikuttaa ja millainen vaikutus on. Tulet huomaamaan myös miten ekosysteemi toimii, ketä toimijoita siellä on ja mitä raaka-aineita, tuotteita ja sivuvirtoja tällä hetkellä hyödynnetään. Myös tulevaisuuden näkymää avataan. Haluamme sinut Plänet B:lle.

Ajatus AskKaukon Impact Report- työkalun hyödyntämisestä Plänet B ekosysteemin kuvaamiseen lähti vuoden 2019 Bio- ja kiertotalous kasvupolun yhteydessä. AskKauko osallistui kyseiseen kasvuyrityssparrauskisaan ja Plänet B:ltä Äänekoskelta toimittiin polkukumppanina, tuomaristossa ja sparraajina. ”Jo ensimmäistä pitchausta kuunnellessa heräsi ajatus työkalun sopivuudesta yksittäisen yrityksen vastuullisuuden uudenlaisen tarinallistamisen lisäksi myös ekosysteemin toiminnan kuvaamiseksi”, kertoo Sari Åkerlund Plänet B:ltä.

Tarina ajan kuluessa tietenkin kehittyy, joten pysykää kanavalla www.planet.fi ja Take a look our impact https://www.impactreport.app/planetb/index.html?view=Home.

Tietoa julkaisijasta

Sari Åkerlund

Projektijohtaja Plänet B

Äänekosken kaupunki

puh. 050 598 74 47

sari.akerlund@aanekoski.fi

Muokattu 21.7.2020