Postilakko vaikuttaa kaupungin kirjepostiin

Postin henkilöstöä edustava ammattijärjestö aloitti 11.11.2019 valtakunnallisen lakon, jonka kestoksi on ilmoitettu kaksi viikkoa tai mahdollisesti neljä viikkoa. Lakon aikana kirjepostia ei jaeta ja pahoja viivästymisiä voi esiintyä lakon päättymisen jälkeenkin.

Tilanne vaikuttaa myös Äänekosken kaupunkiin. Lakon takia kaupungin kirjepostissa lähettämät laskut, päätökset ja muut kuntalaisille tai asiakkaille tarkoitetut kirjeet eivät tule perille tai myöhästyvät ehkä merkittävästikin.

Kaupungilta kirjepostia odottavia pyydetään kääntymään asiaa kaupungin puolella käsittelevän viranomaisen tai yhteyshenkilön puoleen vaihtoehtoisista toimitustavoista sopimiseksi. Jos yhteyshenkilö ei ole tiedossa, tiedustelut voi tehdä sähköpostitse kaupungin kirjaamoon os. kirjaamo@aanekoski.fi tai puh. 020 632 2000.

Kaupungin muiden kuin terveyskeskuksen laskujen lähettäminen pysäytetään lakon ajaksi. Tämä siksi, että laskujen maksamiselle jäisi normaali maksuaika. Niistä laskuista, jotka on ehditty lähettää asiakkaille juuri ennen lakon alkamista ja joiden saapuminen viivästyy ja eräpäivä umpeutuu lakon aikana ei tulla perimään viivästyskorkoja.  

Lakon takia myöskään kaupungille ei saavu kirjepostia. Kaupungille kirjepostissa lähetetyt hakemukset, tarjoukset, oikaisuvaatimukset ja muut asiakirjat saattavat myöhästyä asiaan liittyvästä määräajasta. Tällaisissa ja muissa kiireellisissä asioissa kaupungille tarkoitetut asiakirjat on syytä toimittaa sähköpostitse os. kirjaamo@aanekoski.fi.

Jos sähköpostin käyttäminen asian hoitamisessa ei ole tietosuojasyistä mahdollista, vaihtoehtoisista toimitustavoista voi sopia asiaa kaupungin puolella käsittelevän viranomaisen tai muun yhteyshenkilön kanssa taikka kaupungin kirjaamon kautta.