Pyhäjärven luonnon ja  kunnostussuunnitelman esittely - webinaari

Aika: 15.4.2021 klo 17.00-18.30

Paikka: Teams-kokous

Pyhäjärvi on Konneveden ja Äänekosken rajalla sijaitseva lintuvesi- ja Natura2000 -kohde. Pyhäjärvi on Keski-Suomen arvokkaimpia lintuvesikohteita, jolla on merkitystä sekä levähdys- että pesimisalueena ja se on ollut valtakunnallisen lintuvesien suojeluohjelman parhaita kohteita Keski-Suomessa.

Pyhäjärven uhkana liiallinen umpeenkasvu ja linnuston määrä on viime vuosina vähentynyt. Alueelle on teetetty Äänekosken kaupungin ja Konneveden kunnan toimesta kunnostussuunnitelma, joka on valmistunut 2020. Kunnostussuunnitelman laatimiseen on saatu valtion avustus ja sen toteutti luontokartoituksiin ja tutkimuksiin erikoistunut Latvasilmu Osk.

Tule kuulemaan, kun Latvasilmun biologi Marjo Pihlaja kertoo Pyhäjärven luonnosta, luontokartoituksen tuloksista ja ehdotuksista jatkotoimenpiteistä tämän merkittävän lintujärven elvyttämiseksi. Tilaisuuden aluksi Lintuvesikoordinaattori Ilona Helle, Keski-Suomen ELY-keskus, kertoo valtion Helmi-elinympäristöohjelmasta ja lintuvesikunnostuksista. 

  • klo 17.00-17.30 ”Helmi-elinympäristöohjelma ja lintuvesikunnostukset”, Lintuvesikoordinaattori Ilona Helle, Keski-Suomen ELY-keskus
  • klo 17.30-18.15 ”Pyhäjärven nykytila ja kunnostusmahdollisuudet” FT Biologi Marjo Pihlaja, Latvasilmu Osk
  • klo 18.15-18.30 Keskustelua

Liity kokoukseen

Tutustu kunnostussuunnitelmaan: Pyhäjärven kunnostussuunnitelma 2021 (luonnos)

Tilaisuudessa on mahdollista esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Kysymyksiä voi laittaa myös etukäteen allekirjoittaneille. Autamme tarvittaessa webinaariin liittymiseen liittyvissä kysymyksissä. Webinaariin liitytään linkin kautta ja se toteutetaan teams-palvelussa. Voi pyytää liittymislinkkiä myös suoraan ympäristönsuojelusihteeri Johanna Mykkäseltä tai ympäristötarkastaja Hanna Ahoselta.

Lisätietoja:

Pyhäjärvi syksyisessä asussa