Riskiryhmään 1 kuuluvien 16-69-vuotiaiden koronarokotusajat varattavissa Äänekosken terveyskeskuksesta

HUOM. Rokotusajat ovat tällä hetkellä (26.2.2021) täynnä viikolle 9 rokotteen saatavuusongelmien takia. Viikolle 10 on yksittäisiä aikoja jäljellä. Aikoja voi tiedustella aikaisintaan viikon 9 loppupuolella. Jatkossa rokotusaikojen saatavuudesta tehdään päivitys tiistaisin, mikäli rokotemäärät saadaan varmistettuna.

Riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Tällaisia ovat:

· Elinsiirto tai kantasolusiirto

· Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti (myös henkilöt, jotka saavat immuunipuolustusta heikentävää syövän lääkehoitoa oireiden vähentämiseksi tai syöpätaudin jarruttamiseksi)

· Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö: esim. perna poistettu, vaikea perinnöllinen immuunivajavuus tai muusta syystä alentunut puolustuskyky, HIV-positiivisuus

· Vaikea krooninen munuaissairaus: dialyysihoito, munuaiskerässairaus, verenpainetautiin tai diabetekseen liittyvä munuaisvaurio tai muu pitkäaikainen munuaisen vajaatoiminta

· Vaikea krooninen keuhkosairaus: pitkäaikainen keuhkoahtaumatauti, keuhkolaajentuma, keuhkoputkien laajentuma, pitkäaikainen keuhkoputkitulehdus, kystinen fibroosi. Ryhmään kuuluvat myös esim. henkilöt, joilta puuttuu toinen keuhko ja astmaatikot, jotka ovat käyttäneet viimeisen vuoden aikana kortisonilääkitystä suun kautta tabletteina

· Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes

· Downin oireyhtymä aikuisilla.

Rokotusaika varataan Äänekosken terveyskeskuksen keskitetystä ajanvarauksesta ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-14, puh. 020 632 2821. Halutessasi voit jättää myös takaisinsoittopyynnön.

Rokotuksissa käytetään Astra Zenecan rokotetta. Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä asiakkaalle annetaan aika toista rokotusannosta varten noin 12 viikon päähän ensimmäisestä rokotteesta.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten kanssa samassa taloudessa asuvat eivät ole oikeutettuja saamaan rokotetta samassa aikataulussa (oikeus koskee vain 70 vuotta täyttäneiden kanssa asuvia).

70 -79 -vuotiaille avataan ajanvaraus, kun 80 vuotta täyttäneet on rokotettu ja saadaan 70 vuotta täyttäneille soveltuvaa rokotetta. Riskiryhmään 2 kuuluvien ajanvaraus avataan sen jälkeen, kun riskiryhmä 1 on saatu rokotettua. Näistä tiedotetaan erikseen.

Rokotusten etenemiseen vaikuttaa merkittävästi rokotteiden saatavuus. Mikäli rokotetoimituksia ei saada, varattuja aikoja joudutaan siirtämään. Näissä tilanteissa asiakkaaseen ollaan yhteydessä terveyskeskuksesta.

Lisätietoa koronarokotuksesta saa Äänekosken kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.aanekoski.fi / Äänekosken kaupungin ajankohtaiset koronatiedotteet sekä Äänekosken kaupungin facebook- sivuilta.

Äänekosken terveyskeskus