Seuraava kyläilta syksyllä on Hietaman, Honkolan ja Parantalan kylien yhteinen ilta

Koiviston kyläillassa oli tyytyväinen ja yhteisöllinen meininki

Äänekosken kaupunki aloitti koronatauon jälkeen asukkaiden kyläillat ja kierros aloitettiin Koivistosta 30.5.2022. Kyläilloissa esitellään ajankohtaisia kuulumisia, kuullaan asukkaita ja keskustellaan. Seuraava kyläilta järjestetään syksyllä Hietaman nuorisoseurantalolla. Kylien omasta toiveesta se on Hietaman, Honkolan ja Parantalan kylien yhteinen ilta. 
Ihmisiä liikuntasalissa, strategian logo näkyy tietokoneen näytöllä.

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen esitteli Koiviston illassa uutta kaupunkistrategiaa, Äänekoski-ilmiötä, jonka mukaisesti myös asukkaiden kuulemis- ja osallistamistilaisuuksia järjestetään. Kysymyksiä oli toivottu asukkailta etukäteen, mutta Koivistolta ei kysymyksiä ennakkoon tullut. Kyläläisten ei kuitenkaan ollut vaikea keksiä Äänekosken vahvuuksia, kun niitä strategiaan liittyen kysyttiin.

Tekninen johtaja Tommi Rautjärvi esitteli Koiviston uuden päiväkodin suunnitelmia. Opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä avasi alueen oppilasmääräennusteita ja peräänkuulutti koko kylää kaupungin kanssa yhteisiin talkoisiin, jotta asukkaita saataisiin kylälle jatkossakin lisää. Perhepalvelujohtaja Pirjo Heinonen esitteli Äänekosken varhaiskasvatuspalveluita.

Vs. vapaa-aikajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen kuvaili urheilupaikkarakentamisen tilannetta kylällä ja kiitteli Koiviston todella aktiivista urheiluseuraa ja talkooväkeä. Kaupungin osallistavan budjetoinnin kautta eli kylien investointihankkeisiin on Koiviston kylällä saatu vaikka mitä aikaan. Kyläpäällikkö Matti Hämäläisen mukaan uusi frisbeekenttä valmistuu pian.

Maankäyttöpäällikkö Juha Koskinen kannusti yksityisiä maanomistajia maakaupoille, jotta alueelle saataisiin kaivattua tonttitarjontaa lisää.

Kyläläisiä oli mukana illassa kolmisenkymmentä. Asukkaat olivat tyytyväisiä nykyisiin palveluihin, mutta muun muassa kevyenliikenteenväylät puhuttivat.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi

Muokattu 7.6.2022