Suolahden pururadalla metsätyökone

Suolahden pururadan reunoilla Paarlammen rannassa on alkuviikon 49 aikana metsätyökone tekemässä harvennusta noin 400 metrin alalla. Koska Paarlammen kohdalla pururata kulkee maastollisesti kapeikossa, rannan ja nousevan rinteen välissä, konemies on joutunut turvallisuussyistä sulkemaan kulkureitin kyseisestä kohdasta. Pahoittelemme tästä kuntoilijoille aiheutuvaa harmia.

Harvennuksella hiihtokaudelle lisää pituutta

Harvennusta tehdään parantamaan talvikauden ladun kuntoa ja ennen kaikkea pidentämään hiihtokautta. Erityisesti suuriksi kasvaneet kuuset ja niiden oksat ovat estäneet lumen satamisen maahan saakka, jolloin Paarlammen kohdalla lumikerros on ollut hyvin ohut. Tälle alueelle on ollut hankala ajaa laadukkaita latu-uria ja lauhoilla keleillä kohta muuttuu jäiseksi. Keväisin havunneulaset täyttävät latupohjan jo paljon aiemmin kuin muualla ladun varrella. 

Pururata päivisin poikki Paarlammen kohdalla

Moton on arvioitu saavan työnsä päätökseen ennen loppuviikkoa 49. Saman tien korjuuauto lähtee viemään puut pois vielä ennen lumen tuloa. Päiväaikaan koneen työskennellessä alueella kulkevien on ehdottomasti noudatettava ohjeistuksia. Kaikkina päivinä tällä viikolla ei harmillisesti pääse kävelemään ympyrälenkkiä, mutta lenkillähän siellä ollaan, joten tehdään parempaa odottaessa edestakaista lenkkiä. 

Tiedustelut

Vapaa-aikatoimi / Liikuntatoimisto
040 551 4016 

Muokattu 1.12.2020