Suolahden taajamassa kevyenliikenteenväylän rakentamistyöt on aloitettu

Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen maantien 6450 eli Sumiaistentien varteen Suolahden taajamassa välille Äänekoskentie-Keiteleentie on aloitettu valmistelevilla rakennustöillä.

Tällä kuluvalla viikolla 21 alueelle mm. asennetaan työaikaiset liikennemerkit ja infotaulut, poistetaan puustoa sekä puretaan valaistuksen ilmajohtoja ja pylväitä.

Urakassa rakennetaan jalankulku- ja pyöräilyväylä noin 650 metrin matkalla matkalle välille Äänekoskentie - Keiteleentie, sekä siirretään Sumiaistentien ja Äänekoskentien liittymä voimassa olevan asemakaavan mukaiseen paikkaan.

Samalla toteutetaan tarvittavat katuliittymä- ja bussipysäkkijärjestelyt Opistokadun ja Kaartotien kohdalla. Uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä rakennetaan osaksi nykyisen Sumiaistentien viereen ja osaksi purettavan Äänekoskentien liittymän ja Sumiaistentien alkuosan tiepohjalle. Urakkaan sisältyy myös Polsanjoen sillan korjaustyöt sekä tievalaistuksen parantaminen hankealueella. 

Muutokset parantavat erityisesti jalankulun ja pyöräilyn liikenneturvallisuutta ja olosuhteita.

Liikenne Polsanjoen kohdalla katkaistaan maanantaina 6.6.2022

Rakennustyömaan edetessä tullaan tekemään liikennejärjestelyjä. Liikenne Polsanjoen kohdalla katkaistaan maanantaina 6.6.2022. Liikenne katkaistaan Sumiaistentiellä sillan molemmin puolin. Sumiaisten suunnan liikenne ohjataan käyttämään kiertoreittiä Keiteleentien ja Äänekoskentien kautta (katso karttakuva alla). Myös paikallisen asukas- ja huoltoliikenteen sujuvuus varmistetaan.

Kiertoreittijärjestelyt ovat käytössä vain koululaisten loma-aikana, joten koululaisten liikkumiseen siltatöillä ei ole vaikutuksia.

Rakentamisen aikana muut haitat kohdistuvat lähinnä maanteille 6450 ja 6452 alennettujen ajonopeuksien ja työmaaliikenteen vuoksi. Kaikilta tiellä liikkujilta toivotaan varovaisuutta työmaa-alueen kohdalla.

Keski-Suomen ELY-keskus toimii hankkeen rakennuttajana, urakoitsijana toimii Destia Oy. Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen on ELY-keskuksen ja Äänekosken kaupungin yhteishanke, ja sen kokonaiskustannusten arvioidaan olevan noin miljoona euroa.

Äänekosken kaupunki on esittänyt kevyen liikenteen ja joukkoliikenteen järjestelyjen parantamista maankäytön järjestelyjen johdosta. Tavoitteena on kevyen liikenteen olosuhteiden ja liikenneturvallisuuden parantaminen.

Urakka valmistuu marraskuun 2022 loppuun mennessä.

Kartta väliaikaisista liikennejärjestelyistä 6.6.2022 alkaen.

Lisätietoja:

Destia Oy:n työmaapäällikkö Veli-Matti Hänninen, 0400 931369, Veli-Matti.Hanninen@destia.fi

Keski-Suomen ELY-Keskuksen projektipäällikkö Petri Teerimäki, 0295 024 008, petri.teerimaki@ely-keskus.fi

Äänekosken kaupungin rakennuttaja Jukka Karppinen, 040 559 1632, jukka.karppinen@aanekoski.fi

Muokattu 6.6.2022