Suolahden yhtenäiskoulusta karanteeniin 24 oppilasta ja henkilökunnan jäsentä

Äänekosken Suolahden yhtenäiskoulusta on tänään määrätty karanteeniin 24 oppilasta ja henkilökuntaan kuuluvaa mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut 25.–26.1. ja karanteenit kestävät 9.2. saakka.
Terveydenhuolto ottaa yhteyttä karanteeniin määrättyjen oppilaiden huoltajiin. Kaikki mahdollisesti altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin. Karanteenissa olevien oppilaiden opetus jatkuu etäopetuksena.  Huoltajat saavat ohjeet etäopetuksen käytännön järjestelyistä Wilma-viestillä.

Karanteeni koskee vain niitä Suolahden yhtenäiskoulun oppilaita, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, on karanteeni 14 vuorokautta viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.

Suolahden yhtenäiskoulun toiminta jatkuu muuten normaalisti. Muut kuin karanteeniin määrätyt terveet oppilaat voivat tulla maanantaina 1.2. kouluun normaalisti. 

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen  

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.   

Lisätietoja:

Ville Härtsiä
Opetus- ja kasvatusjohtaja
020-632 3000

Mika Lehtonen
Suolahden Yhtenäiskoulun rehtori
020-632 3135

Keijo Lukkarinen
Ylilääkäri
Äänekosken terveyskeskus
040-500 4313