Suositut Lasten kulttuuripäivät jälleen Äänekoskella kesäkuussa

mainos
Äänekosken Lasten kulttuuripäivät ilostuttavat jälleen lapsiperheitä 7.-11.6.2023. Ohjelmassa on tänä vuonna muun muassa musiikkia, teatteria ja katusirkusta.

Lasten kulttuuripäivät avataan keskiviikkona 7.6. katusirkuksen merkeissä. Belfastista lähtöisin oleva, Tampereelle kotiutunut sirkustaiteilija Simon Llewellyn esittää esityksen We are the champions. Esitys nähdään Rantapuistossa klo 11.30 ja Konginkankaalla keskustan leikkipuistossa klo 17.  

Esiintyjä Simon Llewellyn kasvoi Belfastissa, Pohjois-Irlannissa, mutta on nyt kotiutunut Suomeen. Hän on esiintynyt yli 25 vuoden ajan yli 20 maassa aina Englannin kuninkaallisista, Keski-Euroopan kabareeyleisöistä Jordanian pakolaiskeskusten lapsiin. Äänekoskella nähtävä We are the Champions koostuu korkeatasoisista sirkustempuista sekä yleisöä osallistavista lämmittelyistä, tanssista ja laulusta.

Sumiaisten koululla nähdään torstaina 8.6. klo 17 musiikkipitoinen tarinakonsertti Veikko tahtoo ulos. Esitys perustuu Anja Erämajan samannimiseen kirjaan ja sen laulut on säveltänyt Tuija Rantalainen. Tarinakonsertti on saanut ensi-iltansa Musiikkiteatteri Kapsäkissä maaliskuussa 2023, ja sen nimikappale on myös Pikku Kakkosesta tuttu. Vahtikoira Veikko on myös muista esityksistä tuttu, Lasten rakastama hahmo, jonka esityksissä ei ole tylsää!

Erityisesti perheen vauva- ja taaperoväelle suunnattua ohjelmaa on tarjolla perjantaina 9.6. Painotalolla. TaidePiiLOn Kukkameressä lapset perheineen pääsevät heittäytymään kukkien maailmaan, surffailemaan kukkaisilla aalloilla ja tutkimaan ja aistimaan kukkameren salaisuuksia. Oman kukan voi poimia mukaan non stop -työpajasta, jossa kepeistä ja värikkäistä materiaaleista taiteillaan kuihtumattomia kukkia vaikka oman kukkapenkin ilostuttajaksi. Klo 9-10 tarjolla on aamiainen. Kukkameri on avoinna klo 10-13. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Äänekosken avoimen päiväkodin kanssa.

Tänä vuonna Lasten kulttuuripäivät tekee yhteistyötä Äänekoski Äksönin kanssa yhteisessä koko perheen Picnic -tapahtumassa Rantapuistossa. Lauantaina 10.6. klo 10.30 Rantapuiston lavalle astelevat suursuositut Mutaveijarit, joka vie kuulijansa mutaisille matkoille ja jännittäville kesäreiteille. Mutaveijarit on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja useita eri musiikkityylejä yhdistelevistä mukaansatempaavista lauluistaan, joita kuuntelevat mielellään niin lapset kuin aikuisetkin.

Mutaveijareiden uusin albumi Nyt mennään! (2019) palkittiin lastenmusiikin Jellonagaalassa Vuoden lastenlevynä ja oli vuoden 2020 Emma-ehdokkaana lastenmusiikkikategoriassa. Mutaveijareiden esikoislevy Ympäri ämpäri! (2016) oli niin ikään Emma-ehdokas ja se on myös palkittu Varhaisiän Musiikinopettajien kunniamaininnalla.

Päätöspäivänä sunnuntaina 11.6. saadaan nauttia nukketeatterista sekä improvisoiduista lauluista.

Suolahtisalissa nähdään klo 10.30 alkaen Teatteri Tuomikon Suuri Seikkailu on soolonukketeatteriesitys, jonka pohjana on lasten leikkien logiikka. Leikin maailmat rakentuvat näyttämölle katsojien silmien edessä ja lelut heräävät eloon nukketeatterin ja varjoteatterin keinoin. Esitys muistuttaa ystävyyden voimasta ja siitä, että pienikin voi olla rohkea. Esityksen jälkeen noin klo 11 alkaen järjestetään Kurkkaus kulisseihin -työpaja, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan lähemmin esityksen lavastukseen ja tekniikkaan. Kotiin viemisiksi jokainen saa vinkkejä ja uusia ideoita varjoteatterin toteuttamiseksi omassa kodissa.

Lasten kulttuuripäivät päättyvät su 11.6. klo 14 alkaen improvisoituun musiikkiteatteriin Tarinataikureiden Soiva Seikkailu -esityksessä. Maltti ja Valtti -duosta tuttu Jussi Ollila ja Petri Tiainen luovat improvisaation ja musiikin avulla Mikkosalin näyttämölle seikkailun, jossa yleisökin pääsee auttamaan tarinan keksimisessä ja laulamaan mukana. Jokainen yleisö on erilainen, jokainen esitys on erilainen.

Linkit:

Simon Llewellyn Show (simonllewellyncircus.com)

(4) Vahtikoira Veikko | Facebook

Mutaveijarit

Kiertävä nukketeatteri | Teatteri Tuomikko | Suomi

Tarinataikurit - Tarinataikurit

Lisätietoja:

Vs. kulttuurituottaja
Heidi Kurtti
040 1947982
heidi.kurtti@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 2.5.2023

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023