Syksyllä 2022 koulun aloittavat 1. luokkalaiset

Kaikkien oppilaiden huoltajat ilmoittavat lapsensa Äänekosken Peda.netin pääsivulla olevan ilmoittautumislinkin https://peda.net/id/25dbbca673a kautta kouluun. Ilmoittautuminen on avoinna 17.1.-31.1.2022.

Ilmoittautumisen perusteella opetustoimistossa oppilaalle osoitetaan lähikoulu kotiosoitteen perusteella. Päätökset lähetetään huoltajille viikolla 9. Samalla oppilaalle myönnetään kuljetusetuus. Kuljetusetuus myönnetään oppilaalle matkan ja reitin vaarallisuuden perusteella. Huoltajien ei tarvitse hakea etuutta erikseen.

Huoltajalla on oikeus hakea lapselleen koulupaikkaa muuhun kuin kaupungin osoittamaan lähikouluun. Koulupaikan saa, jos koulun ikäluokkaan mahtuu. Lautakunta on linjannut, ettei muilta oppilaaksiottoalueilta tulevat lapset saa aiheuttaa opetusryhmien lisäämistä. Kaupunki ei ole velvollinen järjestämään oppilaskuljetuksia muilta oppilaaksiottoalueilta tuleville lapsille. Huoltavat siis järjestävät ja kustantavat koulumatkat lapsille heidän käydessään muuta koulua kuin kaupungin osoittamaa lähikoulua. Muuta kuin lähikoulua voit hakea lomakkeella, jonka löydät kaupungin kotisivulta https://www.aanekoski.fi/kasvatus-ja-koulutus/yhteystiedot-ja-lomakkeet. Muuhun kuin lähikouluun on haettava 31.1.2022 mennessä.

Mikäli on kysyttävää ilmoittautumisesta, voi ottaa yhteyttä opetustoimistoon: 

Maarit Saranpää, 0400 115 661 tai maarit.saranpaa@aanekoski.fi

Muokattu 14.1.2022