Taidemuseon näyttelyt avoinna 16.6. alkaen


Taidemuseon näyttelyt ovat avoinna jälleen alkaen ti 16.6. Asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus on huomioitu koronaepidemian aikana. Saatavilla on käsidesiä ja turvavälien tärkeydestä muistutetaan asiakkaita. Lisäksi tiloja puhdistetaan tehostetusti. Näyttelyvieraiden määrää voidaan tarvittaessa rajoittaa. Koronaepidemian vuoksi näyttelytiloihin ei kesäkauden aikana järjestetä opastuksia. 

Vuoden 2020 kesänäyttely on nimeltään HELMIÄ II - kokoelmanäyttely.Viime kesän tavoin siihen on koottu kaupungin omista kokoelmista teoksia. Tänä kesänä näytteillä on runsaasti eri tekniikoin työstettyä grafiikkaa 1940-luvulta 2000-luvulle. Grafiikan lisäksi mukana on muutamia akryylitöitä.

Näyttelyn taiteilijoita ovat mm. Ina Colliander, Marjatta Hanhijoki, Simo Hannula, Samuli Heimonen, Pentti Lumikangas, Tuula Ollikainen, Tuulikki Pietilä, Frans Toikkanen ja Riitta Uusitalo. Teokset ovat Äänekosken kaupungin, Suolahden kaupungin ja Äänekosken taidemuseon kokoelmista. 

Perusnäyttelynä jatkaa viimeistä kesää Keskisuomalaisia maisemia ja tunnelmakuvia -teoksia Toivo Parantaisen taidemuseosäätiön ja Jyväskylän taidemuseon kokoelmista. Mukana on mm. Kalle Carlstedtin luonnospiirroksia ja akvarelleja sekä Erkki Tantun grafiikkaa.

Museo on avoinna 16.6.–16.8. ti, ke ja to klo 11–17 sekä su klo 11–15. Suljettu juhannuksena 21.6.

Näyttelypääsymaksut: 3€ / 2€ / 0€, Museokortilla vapaasti.

Taidemuseolla seurataan koronatilanteen kehitystä ja noudatetaan näyttelytilojen avoinnapidossa viranomaisten linjauksia ja ohjeita.

Lisätietoja:

Marjo Ahola
Vs. museonjohtaja
Äänekosken kaupunki
0400 439 807
marjo.ahola@aanekoski.fi