Tanssin Aika -festivaalin maakuntakiertue keskittyy tanssitaiteen hyvinvointipalveluihin


Vuoden 2020 Tanssin Ajan maakunnassa kiertävä työpajallinen esitys Leikitään! on tanssitaiteilija Helena Ratisen ja tanssitaiteilija Teija Häyrysen työpajallinen duetto. Esitys nähdään yksityistilaisuutena Äänekoskella työ- ja päiväkeskus Mintakella tiistaina 22.9. klo 13. 

Leikitään! on osa Keski-Suomen Tanssin Keskuksen laajempaa tanssitaiteen hyvinvointipalveluita edistävää kokonaisuutta. Työpaja toteutuu yhteistyössä Äänekosken kulttuuritoimen kanssa.

”Olemme mielikuvituksen ja luovuuden huoneessa. Riisumme rajoitteet, avaudumme leikille. Ikkunasta tulee valoa. Tutustumme toisiimme, itseemme ja maailmaan. Annamme tunteiden tulla. Ajattelumme vilkastuu, ilmenee liikkeenä. Tulee sanoja, tulee laulua.”

Leikki kumpuaa yhteisestä kiinnostuksesta ja vapaaehtoisuudesta. Leikki tuottaa iloa ja mielihyvää. Se ei aina näy ulospäin, joten emme tiedä kuka leikkiä lyö.

Työpajalla on struktuuri, jonka puitteissa leikki syntyy yhdessä osallistujien kanssa. Lähtökohtana on osallistujien motivointi kehollisesti ja kielellisesti luomaan yhteistä tarinaa.

Tanssin Aika -festivaali järjestetään tänä vuonna 15. kerran. Esityksiä nähdään Jyväskylän ja Äänekosken lisäksi Muuramessa. Tanssin Aika -festivaalin ohjelmistoon voi tutustua osoitteesta www.tanssinaika.fi.

Lisätietoja:

Mari Hautala
Keski-Suomen Tanssin Keskus
044-399 2234
mari.hautala@tanssinkeskus.fi

Laura-Kristiina Moilanen
Vs. kulttuurituottaja
0401863276
laura-kristiina.moilanen@aanekoski.fi