Teatteri Eurooppa Neljän Harmony Sisters tekee palvelutalokiertueen Äänekoskella

 

Teatteri Eurooppa Neljän suositun musiikkinäytelmän Harmony Sistersin parhaita paloja esitetään ensi viikolla kolmen eri palvelutalon asukkaille. Näytelmästä nähdään akustinen versio, jossa kuullaan kaikki näytelmän ikivihreät laulut, kerrotaan sisarusten tarinaa ja tuodaan näin kosketus musiikkiteatterin taianomaiseen maailmaan. Esitykset järjestetään palvelutalojen pihoilla ja yleisö pääsee seuraamaan niitä sekä sisältä ikkunan takaa että ulkoa sisäpihoilla. Esitys kestää n. 40 minuuttia. Kiertue totetuu yhteistyössä Äänekosken kulttuuritoimen kanssa ja se on osa Äänekoskella tehtävää kulttuurihyvinvointityötä.

- Pidän hyvin tärkeänä, että myöskään ikäihmisten henkistä hyvinvointia ei unohdeta korona-aikana. Onneksi nämä konsertit voidaan toteuttaa nyt koronaturvallisesti ulkona, kulttuurituottaja Laura-Kristiina Moilanen toteaa.

Päärooleissa laulavina Valtosen sisaruksina esiintyvät Teatteri Eurooppa Neljän iki-ihanat laulaja-näyttelijät Tiina Iisala, Maiju Jokinen ja Neija Välilä. Tarinaa kertoo näytemän kirjoittaja ja ohjaaja Jari Silventoinen ja säestyksestä vastaa Teatteri Eurooppa Neljän nelihenkinen orkesteri. Näytelmä sai ensi-iltansa syyskuussa 2019 ja sitä on sittemmin esitetty lukuisia kertoja menestyksekkäästi eri puolilla Suomea.

Harmony Sisters on kertomus kolmesta kotkalaissisaruksesta, joiden unelma kävi toteen: 30-luvun köyhistä kotioloista nousi glamouria hehkuva ihailtu trio, joka valloitti konserttilavat niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Joutuminen sodan pyörteisiin ensin kotirintamalla ja sittemmin Saksan viihdytyskiertueilla propagandakoneiston pelinappulana aiheutti kuitenkin romahduksen niin yleisönsuosiossa kuin keskinäisissä suhteissakin.

Kiertue vierailee kolmessa palvelutalossa eli Konginkankaalla, Sumiaisissa ja Suolahdessa.

Lisätietoja:

Laura-Kristiina Moilanen
Vs. kulttuurituottaja
Äänekosken kaupunki
040 1863276
laura-kristiina.moilanen@aanekoski.fi