Tekoäly aloittaa työnsä Äänekoskella - Äänekosken kaupunki ja Poke huikeassa yhteistyössä

image description

Kuvassa Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston järjestelmäasiantuntija Pekka Ouli vas.

Äänekosken kaupunki ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto aloittavat yhteistyön, jossa on tiiviisti mukana tekoäly. Yhteistyöstä tekee erityisen merkillisen se, että ensimmäistä kertaa historiassa Äänekoskella opiskelijat pääsevät tuottamaan markkinointimateriaalia matkailuinfoihin ja asentamaan VR-ympäristön sekä itse esittelemään tekemäänsä materiaalia matkailuinfopisteissä VR-lasien avulla.

Tulevana kesänä Äänekosken matkailussa työskentelevät kesätyöläiset hiovat opintosuunnitelmansa yhdessä tekoäly AI Lindan kanssa. Tekoäly kommunikoi oppilaiden kanssa ja auttaa heitä saavuttamaan tavoitteensa. Yhteistyön tavoitteena on tuplata oppimisen tehokkuus ja tarjota opiskelijoille kesätyön aikana yksilöllisiä oppimispolkuja sekä kehittää Äänekosken matkailumarkkinointia. Matkailumateriaalin suunnittelussa ohjausta antaa Äänekosken kaupungin matkailu- ja markkinointiasiantuntija Saana Peurasaari. Kurssin suunnittelusta ja digiopetuksesta vastaa Poken järjestelmäasiantuntija Pekka Ouli.

-Haluamme antaa nuorille mahdollisuuden käyttää digiosaamistaan hyväksi ja opettaa heille näiden taitojen strategista käyttöä matkailutyössä. Samalla nuoret valmistautuvat tulevaisuuden työelämään innovatiivisella ja uudella tavalla. Mahtavaa tässä on, että tulevaisuuden työtä opiskellaan kesätyön ohessa autenttisessa työympäristössä käyttäen uusinta tekniikkaa – Saana Peurasaari.

Tuotettua matkailumateriaalia tullaan käyttämään myös Visit Äänekoski -matkailusivuilla, johon tarkoituksena on kartoittaa kaikki Äänekosken matkailullisesti merkittävät paikat videoiden ja 360 kuvan avulla. Videomateriaalin avulla matkaa Äänekoskelle suunnitteleva pääsee hetkessä tutustumaan alueeseen aivan uudesta perspektiivistä ja mikä parasta, sitä on esittelemässä aiheen asiantuntijat eli äänekoskelaiset nuoret itse.

Opiskelijat oppivat kesätyöjakson aikana käyttämään erilaisia kuvausvälineitä, kuten Ricoh Theta 360 kameraa, kuvauskopteria ja action kameraa, sekä editoimaan materiaalista mielenkiintoisia ja informatiivisia matkailuvideoita.

-Uskon että opiskelijoilta tulee upeita ideoita ja he huomaavat, että tulevaisuuden töiden oppiminen on mahdollista jo tänään – Pekka Ouli.

Lisätietoja: Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Järjestelmäasiantuntija Pekka Ouli pekka.ouli@poke.fi Äänekosken kaupungin matkailu- ja markkinointiasiantuntija Saana Peurasaari saana.peurasaari@aanekoski.fi