Terveyskeskus muistuttaa epidemiavastaanoton käytöstä infektio-oireisena 8.7.2020

Vaikka koronatilanne Suomessa on rauhallinen, matkustuksen lisääntymisen ja rajoitusten keventämisen myötä riski saada tartunta on olemassa. Näyte COVID-19 -tutkimusta varten otetaan kaikilta henkilöiltä, joilla on lieviäkin koronavirusinfektioon sopivia oireita. Koronavirus aiheuttaa akuutin hengitystieinfektion oireita kuten kuume, yskä ja hengenahdistus. Muita oireita voivat olla lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi ja ripuli.

Mikäli sinulla on edellä mainittuja oireita, SOITA aina ensin omalle terveysasemalle klo 8-18 välisenä aikana puh. 020 632 2470. Numero palvelee jokaisena päivänä. Hoitaja tekee puhelimessa arvion tilanteestasi ja antaa lisäohjeita. Tarvittaessa hän antaa sinulle ajan Äänekosken terveysaseman epidemiavastaanotolle sekä kertoo tarkemmat ohjeet vastaanotolle saapumisesta. Epidemiavastaanotto on avoinna joka päivä klo 8-16. Päivystys ja päiväpoli palvelevat muita kuin infektio-oireisia asiakkaita.

Klo 18–08 välillä ota yhteyttä Keski-Suomen keskussairaalan Päivystysapuun, puh. 116 117.

Mikäli sinulla on muun syyn vuoksi varattu aika kiireettömälle vastaanotolle, peru aikasi, jos sinulla on edes lieviä hengitystieoireita tai olet ollut lähikontaktissa koronaviruksen saaneeseen.

Äänekosken terveyskeskus