Terveyskeskus tiedottaa

Tiedote 24.4.

THL:n ohjeistuksen mukaan näytteenottoa Suomessa on lisätty. Tällä hetkellä näyte COVID-19-tutkimusta varten otetaan kaikilta henkilöiltä, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai joilla on lääkärin arvion perusteella aihetta epäillä koronavirustartuntaa.  Oireettomien henkilöiden testausta ei ole tarkoituksenmukaista tehdä.

Koronavirus aiheuttaa akuutin hengitystieinfektion oireita kuten kuume, yskä ja hengenahdistus. Muita oireita voivat olla lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi ja ripuli.

Mikäli sinulla on edellä mainittuja oireita, SOITA aina ensin omalle terveysasemalle klo 8-18 välisenä aikana puh. 020 632 2470. Numero palvelee jokaisena päivänä. Hoitaja tekee puhelimessa arvion tilanteestasi ja antaa lisäohjeita. Tarvittaessa hän antaa sinulle ajan Äänekosken terveysaseman epidemiavastaanotolle sekä kertoo tarkemmat ohjeet vastaanotolle saapumisesta. Epidemiavastaanotto (pääovesta oikealle) palvelee joka päivä klo 8-16 erillään päivystyksestä ja päiväpolista.

Klo 18–08 välillä ota yhteyttä Keski-Suomen keskussairaalan Päivystysapuun, puh. 116 117.

Mikäli sinulla on varattu aika kiireettömälle vastaanotolle terveysasemalle tai suun terveydenhoitoon, peru aikasi, jos sinulla on edes lieviä oireita tai olet ollut lähikontaktissa koronaviruksen saaneeseen.  Hoidon tai palvelun tarvetta voi arvioida digitaalisen sote-palvelun, Omaolon kautta: 

https://www.omaolo.fi/