Terveyskeskus tiedottaa 30.7.2020

Akuuteissa sairauden oireissa hakeudu ajoissa hoitoon ja pitkäaikaissairauksissa huolehdi sovituista seurantakäynneistä!

Flunssaoireisia potilaita hoidetaan tällä hetkellä ainoastaan ajanvarauksella epidemiavastaanotolla. Epidemiavastaanotto (pääovesta oikealle) palvelee joka päivä klo 8-16 erillään päivystyksestä ja päiväpolista. Infektio-oireissa on aina varattava aika etukäteen puh. 020 632 2470 (numero palvelee joka päivä klo 8-18). Sisäänkäynti epidemiavastaanotolle on pääovesta, sisään tultuasi desinfioi kätesi. Valtakunnallisen linjauksen mukaisesti, koronavirusnäytteitä ei oteta oireettomilta.

Äänekosken terveyskeskuksen päivystys palvelee joka päivä klo 8-18. Äkillisten terveysongelmien arviointia ja hoitoa hoitajan, fysioterapeutin ja lääkärin vastaanotoilla ilman ajanvarausta tarjotaan myös päiväpolilla arkisin klo 8-15. Korona-tilanteen vuoksi hengitystieinfektio-oireisia potilaita ei hoideta päiväpolilla tai päivystyksessä. Päiväpolin jonotustilanne kannattaa tarkastaa www-sivuilta ennen terveysasemalle lähtöä, jotta ei tarvitse odottaa isossa ihmisjoukossa. https://www.aanekoski.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/aanekosken-terveysaseman-jonotustilanne

Päivystyksellisessä hoidon tarpeessa klo 18–08 välillä ota yhteyttä Keski-Suomen keskussairaalan Päivystysapuun, puh. 116 117.

Hoitajien, lääkäreiden ja fysioterapeuttien ajanvarausvastaanotot, hoitotarvikejakelu ja apuvälinejakelu palvelevat asiakkaita normaaleina aikoina. Hoitotarviketilaukset voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen: hoitotarvike@aanekoski.fi

Suojataksesi muita asiakkaita, älä tule palveluihin flunssaoireisena – näissä tilanteissa soita keskitettyyn ajanvaraukseen puh. 020 632 2821 tai omalle hoitajallesi ja pyydä toimintaohjeita puhelimitse. Tarjoamme soveltuvasti vastaanottoja ja neuvontaa etäyhteyksien avulla.

Terveyskeskuksen älykuntosali on vapaavuorolaisten käytössä ma-pe klo 7-8 sekä klo 16–18 ja la-su klo 7-18. Älä tule kuntosalille flunssaoireisena.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat avoinna normaalisti. Matalan kynnyksen ajanvarauksetonta päivystyspalvelua tarjotaan ma-pe klo 9-11, Äänekosken terveyskeskus 2. kerros. Mikäli koet helpommaksi asioida puhelimitse, voit soittaa klo 8-15 puh. 040 738 6826 tai puh. 020 632 2665.

Neuvola- ja terapiapalvelut toimivat normaalisti 3.8.2020 alkaen.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto toimii normaalisti 10.8.2020 alkaen. Ajanvaraus on tehtävä puhelimitse oman oppilaitoksen terveydenhoitajalta. Oppilaitosten terveydenhoitajat tiedottavat vastaanotoista tarkemmin koulujen alkaessa.

Suun terveydenhuolto on avoinna normaalisti. Ajanvaraukset vain soittamalla arkisin klo 8-16, puh. 020 632 2595. Ammattihenkilö tekee hoidon tarpeen arvion ja antaa tarvitsemasi ajan vastaanotolle.

Terveyskeskussairaalassa vierailuaika on joka päivä klo 14–18. Yksittäisen potilaan luona vierailijoita saa olla kerrallaan 1-2. Sairaalaosastolle tultaessa hissien läheisyyteen on varattu vierailijoiden käsihygienian varmistamiseksi desinfektiohuuhdetta. Lisäksi vierailijoille on varattu suunenäsuojus (ns. maski) käytettäväksi sairaalassa vierailun aikana. Vierailun aikana kehotetaan muistamaan riittävät turvavälit (myös

Äänekosken terveyskeskus 30.7.2020